Otkriven identitet napadača iz Teksasa

Screenshot: Twitter, Screeenshot: NBC News

U SUBOTU oko 11 sati ujutro po lokalnom vremenu došlo je do pucnjave u Walmartu u El Pasu, Teksas.

Ubijeno je 20, a ranjeno 26 osoba.

Iako se isprva pričalo o više napadača, policija je kasnije kazala kako smatra da je napad izvršila jedna osoba. No, nisu do kraja isključili mogućnost da je u napadu sudjelovao još netko.

Policija je objavila kako je uhitila jednu osobu. Rekli su samo kako se radi o muškarcu u dvadesetima. CNN piše kako je napad izvršio 21-godišnji Patrick Crusius. Kako NBC News piše, napadač je s područja Dallasa.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija nadzorne kamere koja prikazuje napadača kako ulazi u trgovinu. U rukama mu je puška, a svjedoci govore kako se radi o kalašnjikovu. Na glavi ima slušalice. Autentičnost fotografije nije potvrđena, no odjeća koju ima na sebi na slikama ista je kao odjeća koju nosi osumnjičenik na snimci privođenja.

Također, pojavio se manifest koji navodno pripada napadaču. U njemu slavi nacizam i piše o nadmoći bijele rase. Također, piše o invaziji Hispanoamerikanaca na Teksas i o tome kako će je on zaustaviti. Autentičnost tog manifesta nije potvrđena, ali neimenovani istražitelji za CNN su kazali kako provjeravaju što je Crusius zadnjih dana pisao na društvenim mrežama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.