Otac Barbare Matić pušten iz pritvora, prijava protiv njega je odbačena

Foto: PIXSELL/Igor Kralj

Boris Matić, otac zlatne hrvatske olimpijke Barbare Matić, pušten je iz pritvora u Parizu.

Prijava za seksualni napad protiv njega je odbačena, neslužbeno doznaje Index. Pariško sudstvo je utvrdilo da nije bilo dokaza da se Matića proglasi krivim.

Glavni tajnik HOO-a: Francuska policija i sudstvo su rekli da im je žao što je došlo do nesporazuma

Indexu se kratko javio i glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač, koji je rekao da je došlo do nesporazuma. "Francuska policija i sudstvo su bili vrlo korektni, odradili su svoj dio posla i rekli da im je vrlo žao što je došlo do nesporazuma. Otac Barbare Matić je pušten iz pritvora i protiv njega je odbačena prijava", rekao nam je.

Prenoćio u pritvoru, danas saslušan i pušten bez prijave

Podsjetimo, jučer su francuski mediji prenijeli informaciju da je Boris Matić priveden jer ga je volonterka Olimpijskih igara prijavila zbog seksualnog napada, odnosno, kako je ona tvrdila, da ju je prisilno poljubio u usta. Navodno je njenu verziju priče potvrdila i svjedokinja koja je sve vidjela.  

Obitelj Borisa Matića jučer je reagirala nakon medijskih navoda da je Boris Matić uhićen. Objasnili su da se nije radilo o uhićenju Matića, nego o dragovoljnoj prijavi policiji u društvu odvjetnika i glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniše Krajača.

Matić je tako prenoćio u pritvoru, a danas je nakon saslušanja pušten s odbačenom prijavom. 

Barbarin otac kaže da nije htio nikoga povrijediti te da se radi o nesporazumu

Index je danas doznao da je Boris Matić rekao da nije imao namjeru nikoga povrijediti, da se radi o nesporazumu te da je u ushitu zagrlio i poljubio prvu osobu koja je bila pokraj njega. Navodno se radilo o poljupcu u obraz, tako su nam rekli oni upućeniji u slučaj.

Barbara Matić, podsjetimo, osvojila je prekjučer zlatnu olimpijsku medalju u judu u kategoriji do 70 kilograma. Matić je pobijedila Njemicu Miriam Butkereit i Hrvatskoj donijela drugo odličje na ovim Igrama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.