Ostojić za Index: U Šidu više ne puštaju ekonomske migrante u vlak, a Grčka ih odmah mora zaustavljati

Foto: FAH

MINISTAR unutarnjih poslova Ranko Ostojić za Index je potvrdio da će Hrvatska dopuštati prolaz samo izbjeglicama iz Sirije, Iraka i Afganistana.

Zatražio je kaže od Srbije i Makedonije da počnu raditi profilaciju i naglasio kako će danas održati redovnu videokonferenciju sa svim zemljama na izbjegličkoj ruti na kojoj će dogovoriti daljnje postupanje.

"Slovenija je danas pokušala vratiti 162 migranata koji dolaze iz ratom neugroženih zemalja poput Maroka, Bangladeša, Šri Lanke i Liberije. Nakon slovenskog zahtjeva da se kroz readmisiju vrati u Hrvatsku 162 državljana iz zemalja koje ne mogu dobiti međunarodnu zaštitu, zatražili smo od Srbije, a izvijestili Makedoniju da su dužni raditi profilaciju.

Hrvatska je readmisiju odbila i to će biti tema današnje redovne videokonferencije zajedničkog postupanja svih zemalja na ruti", rekao je Ostojić.

Naglasio je pritom kako već u Šidu ne puštaju u vlak one koji nisu izbjeglice iz ratom zahvaćenih područja.

"Međutim bitno je naglasiti da je Grčka ta koja odmah treba prestati s puštanjem svih onih koji nisu ratne izbjeglice, a danas će o tome biti govora na videokonferenciji", rekao je Ostojić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.