Osramoćeni Weiner dao ostavku na mjesto u Kongresu

KONGRESNIK Anthony Weiner objavio je na konferenciji za novinare da daje ostavku i napušta svoj položaj u Kongresu, javlja CNN. Weinera su na ulasku u dvoranu dočekali uzvici i uvrede, koje su se nastavile i nakon što je dao ostavku.

Weiner se ispričao "za sve osobne pogreške koje je učinio te za sramotu koju je uzrokovao" svojim susjedima, biračima i "prije svega svojoj supruzi Humi". "Nažalost, distrakcije koje sam uzrokovao učinile su nemogućim moj ostanak u Kongresu", kazao je osramoćeni bivši kongresnik.

Weiner je rekao kako se nadao da će moći nastaviti raditi posao za koji je izabran, ali i da mu je postalo jasno da to više neće biti moguće.

Mnogi kolege su već znali što smjera

Neki kolege kongresnici iz New Yorka već su se jutros počeli opraštati od Weinera, satima prije nego li je i službeno objavio da daje ostavku. Navodno je Weiner svoju odluku prvo priopćio Nency Pelosi i Steveu Israelu, predstavnicima Demokrata u Kongresu.

Još ranije je neimenovani izvor iz Demokratske stranke za CNN kazao  kako zastupnik Anthony Weiner, zbog seksualnog skandala koji ga je izložio općem ruglu, planira dati ostavku na svoje mjesto u Kongresu.


Unatoč prvotnim izjavama da se neće povući iz Kongresa, jer nije učinio ništa protuzakonito, izgleda da je još jedna perspektivna politička karijera upropaštena zbog neopreznosti i pohotnosti. Iako i dalje stoji činjenica da nije učinio ništa protivno zakonu, Weiner se očito nije u stanju nositi s golemim medijskim i političkim pritiskom s kojim je suočen, kao i s osudama javnosti zbog nemorala.

Uništena politička karijera

Weiner je do izbijanja skandala imao sjajnu karijeru. Smatralo ga se najvećim pretendentom da 2013. godine zamjeni Michaela Bloomberga na poziciji gradonačelnika New Yorka. Prvi puta u Kongres je izabran još 1998. godine i bio je pouzdani liberalni predstavnik Demokratske stranke u svom okrugu.

Pomalo je ironično to što je bio među prvim političarima koji su u potpunosti shvatili važnosti internet medija i društvenih grupa poput Facebooka i Twittera kao platformi za osobnu promociju, ali su ga na kraju baš oni došli glave.

Nakon što je šest žena izašlo u javnost s pričom da su na eksplicitan način komunicirale s Weinerom te da im je slao golišave fotografije, dodatno je potonuo u očima javnosti nakon što je priznao da je prvotno lagao o upletenosti u te aktivnosti. Osim što mu je politička karijera praktički uništena, u pitanje je doveden i njegov brak s Humom Abedin, pomoćnicom Hillary Clinton, koja je uz tu u drugom stanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.