U Kosovskoj Mitrovici se oglasile sirene za uzbunu, gradom odjekivale detonacije

Screenshot: Facebook

DANAS poslijepodne oglasile su se sirene za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici, gradu na sjeveru Kosova.

Sirene su se čule nakon što su ranije danas službenici Centralne izborne komisije u pratnji kosovske policije upali u zgradu Općine Zubin Potok.

 

Video: Kontakt Plus Mitrovica

Ranije su članovi općinske izborne komisije u Sjevernoj Mitrovici u pratnji kosovskih specijalaca upali u prostorije koje je Centralna izborna komisija Kosova koristila tijekom prethodnih izbora, prenosi Nova.rs. Kako se doznaje, gradom su odjekivale detonacije od topovskih udara, a oglasile su se i sirene.

Šef Ureda za Kosovo i Metohiju: Ovo je najbrutalnija demonstracija sile

Ravnatelj Ureda za Kosovo i Metohiju Petar Petković je na Twitteru objavio fotografije vandaliziranih prostorija općinske izborne komisije u Mitrovici, navevši da se nastavlja Kurtijev teror nad Srbima.

Petković je ranije priopćio da današnja akcija predstavlja najbrutalniju demonstraciju sile i izazivanje novih tenzija i provokacija od strane Prištine, koju optužuje da nasiljem i jednostranim mjerama pokušava provesti svoje nelegalne, protupravne i jednostrane mjere i izazvati novu destabilizaciju prilika na terenu.

On je dodao da je kosovski premijer Albin Kurti režirao i tempirao da se ovo dogodi dok se u Tirani održava summit EU - Zapadni Balkan.

"Ovako izgleda takozvana demokracija i vladavina prava Albina Kurtija - dok zabranjuje Srbima da sudjeluju na izborima i referendumu, istovremeno dugim cijevima, puškama i nasiljem pokušava provesti svoje izbore na sjeveru pokrajine", naveo je Petković. Inače, 18. prosinca trebali bi se održati izbori nakon što su Srbi napustili kosovske institucije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.