Odvjetnik odbjeglog ubojice: Na sudu je bilo suza i nervoze

Foto: Facebook, Pixsell

SPLITSKOJ pravosudnoj policiji je pobjegao pritvorenik s lisicama na rukama. Neslužbeno je riječ o Branimiru Ćaleti, kojem je na Županijskom sudu počelo suđenje zbog ubojstva.

>> UŽIVO U Splitu pobjegao ubojica trudne Ukrajinke, u tijeku ogromna potraga

Ćaleta je pravosudnim policajcima pobjegao kada su ga sa suda vodili prema službenom kombiju kojim je trebao biti vraćen u zatvor na Bilicama. Kako bi ga spriječili u bijegu, pravosudni policajci su zapucali u zrak, no on je ipak pobjegao.

Policija je potvrdila događaj i rekla da je u 12:10 u splitskoj Gundulićevoj ulici muškarac koji se nalazio pod nadzorom pravosudnih policajaca pobjegao, zbog čega "policija poduzima mjere traganja".

Odvjetnik za bijeg saznao iz medija

"Za bijeg sam saznao iz medija, a okolnosti mi nisu poznate. Napustio sam zgradu suda i onda sam čuo da je pobjegao. Danas je održano iscrpno ročište koje je bilo i vrlo emotivno. Bilo je i suza i nervoze. Na ročištu su bili i obitelji žrtve i Branimirova rodbina, a tijekom rasprave se ispričao obitelji ubijene. Nadam se da će ga uskoro pronaći i vratiti na Bilice", poručio je odvjetnik Branimira Ćalete za Dnevnik.hr.

Čaleti se danas sudilo za ubojstvo njegove djevojke Ganne Kitajeve, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Tereti ga se da je u rujnu 2013. godine u jednom hostelu trudnicu zbog ljubomore izudarao tupim predmetom po licu, a zatim ju izudarao po glavi, smrskavši joj lubanju i lice. Preminulo je i nerođeno dijete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.