Odvjetnik o slučaju Danke Ilić: Više ne možemo govoriti da je dijete ubijeno

Foto: PIXSELL

Srđan Janković, jedan od osumnjičenih za ubojstvo djevojčice Danke Ilić u Banjskom polju, saslušan je danas pred Višim javnim tužilaštvo u Zaječaru. Negirao je da je uopće vidio djevojčicu, a kamoli je udario službenim vozilom. Prema saznanjima srpskog portala Nova.rs, Dragijević nije sporio činjenicu da je bio u Banjskom polju, ali negirao je bilo kakvu vezu s nestankom i ubojstvom djevojčice.

Srpski odvjetnik Borivoje Borović u razgovoru za spomenuti portal poručio je da se više ne može govoriti o ubojstvu djevojčice. Dodao je i da ne vidi razlog da osumnjičeni budu procesuirani.

Procurili detalji neočekivanog iskaza osumnjičenog za ubojstvo Danke. Javila se majka

Podsjetimo, Janković je skoro dva mjeseca od uhićenja šutio, a prošlog tjedna je poručio preko svog odvjetnika da želi iznijeti svoju obranu.

"Policija je odradila traljav posao"

"Osumnjičeni Janković je potvrdio da je kritičnog dana bio u Banjskom polju, objasnio je da je bio na radnom zadatku s kolegom Dejanom Dragijevićem i kojim su se putem kretali. Međutim, negirao da je vidio djevojčicu Danku Ilić, kao i to da je udario službenim automobilom JKP Vodovod kojim je, kako je i sam rekao, upravljao. Nakon toga negirao je i krivično djelo koje mu se stavlja na teret", ispričao je izvor za Novu.rs. Odvjetnik Borović kaže da je policija odradila "traljav posao".

Progovorio osumnjičeni za smrt male Danke. Kaže da je nevin

"Sve što sam ranije govorio se obistinilo. I tužiteljstvo i visoki dužnosnici policije su se medijski eksponirali i tako htjeli glorificirati svoj rad koji je na kraju ispao nula. Tijelo nije pronađeno, a s obzirom na to da su preplašili okrivljenog od kojeg su očigledno iznudili izjavu u policiji, čovjek je sada dočekao priliku", poručio je odvjetnik pa nastavio:

"Ako je ikada i priznao, nakon ubojstva Dragijevićevog brata, odustao je od priznanja. Iskoristio je priliku da sada tvrdi da mu je ranija izjava iznuđena pod torturom. Kada je čuo da mu za teško ubojstvo prijeti doživotni zatvor, imamo ovaj obrat."

"Više ne možemo govoriti da je dijete ubijeno"

Prema njegovim riječima, dokaza više nema. "Mi ne možemo više govoriti da je dijete ubijeno. Nema nijedne pravne kvalifikacije. Nema materijalnih tragova i smatra se da je dijete nestalo. Ne vidim razlog da oni budu procesuirani. Ovaj predmet je apsolutno pao", rekao je i dodao:

"Policija se poprilično osramotila što ni poslije dva mjeseca nije pronašla tijelo, a očigledno je da nisu na vrijeme poduzeti kriminalističke i forenzičke radnje. Tijelo Danke Ilić neće biti pronađeno, istraga će svake sekunde obustaviti, a cijeli slučaj će biti pretvoren u farsu."

Odvjetnik: Tijelo Danke Ilić nikada neće biti pronađeno 

Podsjetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević su osumnjičeni da su u Banjskom polju službenim vozilom udarili Danku Ilić, da su djevojčicu bez svijesti ubacili u automobil i odvezli na obližnji deponij. Kako je ranije službeno priopćeno, sumnja se da se djevojčica u jednom trenutku probudila u automobilu, a da su je oni ugušili i tijelo odnijeli na smetlište.

Nekoliko dana nakon zločina se Dragijević, navodno, vratio do deponija i uz pomoć brata Dalibora i oca Radoslava premjestio tijelo na drugu lokaciju. U međuvremenu su privedeni Dalibor i Radoslav Dragijević, a Dalibor je, kako je objavio srpski Radar, preminuo od posljedica premlaćivanja u policijskoj postaji. Otac osumnjičenog Radoslav nedavno je pušten iz pritvora jer više nije bilo osnova za njegovo zadržavanje.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.