Odvjetnik Dumbovićevog sina: Politika možda ima umiješane prste u uhićenju

Foto: Edina Zuko/PIXSELL

ODVJETNIK Dragan Damac koji zastupa Darka Dumbovića, sina bivšeg petrinjskog gradonačelnika, dao je izjavu za medije. Podsjetimo, Dumbović i njegov sin danas su uhićeni u velikoj akciji USKOK-a i policije. Damac je rekao da je njegov klijent optužen za nezakonito pogodovanje.

"To je kazneno djelo 292. Kaznenog zakona. Za sada mogu reći to najšturije. Ne bih išao opširnije ni s kakvim izjavama zbog tajnosti postupka, odnosno nije ni puno toga odrađeno. Sad je tek prva radna bila jutros prilikom uhićenja u šest sati, gdje su došli na vrata obiteljskog doma i provedena je prva radnja.

Predani su pritvorskom nadzorniku, poslije će biti ispitivanje, vidjet ćemo hoće li ići kod suca istrage za određivanje istražnog zatvora. Darka Dumbovića tereti se samo za jedan slučaj. Policija je na njegova vrata došla u šest sati ujutro, radilo se o faktoru iznenađenja", rekao je odvjetnik.

"Da se iščitati da možda i politika i ima umiješane prste u uhićenju"

Odvjetnik kaže da policija kod Dumbovića mlađeg nije našla ništa spektakularno.

"To je dokumentacija koja se sad ne može iščitati čemu bi služila. Po onome što smo vidjeli na brzinu, nema tu ništa što bi teretilo mog branjenika da bi počinio kazneno djelo", rekao je Damac i dodao da se njegov klijent ne osjeća krivim.

"Kazneni postupak nitko ne može očekivati i pripremati se za njega. Kazneni postupak je postupak ako se nešto događa ili ima indicija, to je izvan sfere okrivljenika i drugih osoba. Što se tiče samog gradonačelnika, bivšeg gradonačelnika i već sad idemo na temu političkog izražavanja. Bojim se da nije motivirano politički i onda bi me to žalostilo. Više bih volio ako možemo govoriti o kaznenom djelu, je li ono postoji ili ne, hoće li se odrediti istražni zatvor ili ne. Ako ulazimo u sferu politike, to je za druge ljude pitanje.

Da se iščitati da možda i politika i ima umiješane prste u uhićenju. Prošlo je dugo vremena od tog kaznenog djela koje se stavlja na teret, ali gradonačelnik nije godinu i pol dana, tako da ne znamo je li se bira trenutak i vrijeme da bi se pokrenuo kazneni postupak. Ako da, to je žalosno... Ako ne, vidjet ćemo što će tijek stvari u budućnosti pokazati", kaže Damac.

Upitan kada se očekuje ispitivanje njegovog klijenta, Damac odgovara da se to vjerojatno neće dogoditi danas te da je velika vjerojatnost da bude sutra. "Ako bude sutra bit će ranije, ako ne, onda je do 12 sati sigurno", veli odvjetnik.

Damac smatra da nema elemenata za određivanje istražnog zatvora. "Ako bi bilo, po meni utjecaj na svjedoke, ali ne znam koji bi to bili svjedoci, na protok vremena, specifičnog kaznenog djela, dokumentacija je izuzeta i treba raditi po njoj, vidjeti što je izuzeto", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.