Odluka o parkiranju u Puli donesena tijesnom većinom

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Tijesno, s jedanaest glasova za te deset protiv, pulsko Gradsko vijeće je na sjednici večeras prihvatilo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja, a gradonačelnik je poručio kako uvode dobre prakse i politike koje će svima biti na korist.

Naime, ovom odlukom dorađuje se organizacija parkinga na području Pule na način da se drugačije definira vrijeme naplate parkiranja te se zone naplate i posebne parkirališne lokacije dopunjuju kao i uvjeti za kupnju povlaštenih karata, unutar čega se dodaju i nove kategorije osoba koje mogu ostvariti pravo na kupnju povlaštene karte. 

"Trideset godina loše politike nije popravljivo u godinu i osam mjeseci. Da bi se popravilo, potrebno je mijenjati stvari. Duboko vjerujem da uvodimo dobre prakse i politike koje će svima biti na korist, prije ili kasnije.

Popravit ćemo i doraditi svaku odluku ako bude potrebno, ali odustati nećemo", poručio je pulski gradonačelnik Filip Zoričić osvrnuvši se na kritiku IDS-ove gradske vijećnice Elene Puh Belci koja je navela kako je "nezadovoljstvo građana vezano za parkiranje u gradu veliko od samog početka".

"Zbog politike parkiranja je središte grada prazno"

Prozvala je gradonačelnika da je zbog politike parkiranja u Puli "središte grada prazno". Po njenim riječima, nuspojava lošeg upravljanja parkiralištem u Puli je "prazan grad, zatvoreni dućani, napušteni prostori i zapušteni izlozi".

"Organizacija parkirališta u Puli previše je komplicirana i konfuzna, pet parkirališnih zona imaju različite režime naplate, različite cijene i previše je izuzetaka od pravila. Ne dolazi se u grad jer parkiranje stvara građanima nesigurnost i nelagodu dok traže parking", ustvrdila je Puh Belci.

Ocijenila je da nova Odluka ne daje rješenje, nego "predstavlja još jedan pokušaj upravljanja servisima grada, koji je osuđen na neuspjeh, a na štetu svih građana Pule".

Zoričić je odgovarajući na pitanja oporbenih vijećnika iz redova pulskog Možemo i IDS-a u jednom trenutku poručio kako je svjestan činjenice "da im nije drago što je on gradonačelnik, ali da će se trebati strpjeti još šest i pol godina".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.