Objavljeno što je Čaleta rekao policajcima kad su ga pronašli

Foto: Milan Sabic/PIXSELL, MUP

NAKON što je sinoć uhvaćen u blizini Poljuda i splitskog brodogradilišta, odbjegli ubojica trudnice Branimir Čaleta priveden je u policijsku postaju.

Tamo je provedena procedura koja se prvenstveno odnosila na utvrđivanje identiteta, a potom je vraćen u splitski zatvor. 

U razgovoru s policajcima Čaleta im je rekao da nije planirao bijeg. 

"Slomile su me emocije kada sam vidio roditelje. Dugo sam u pritvoru i to mi teško pada", kazao im je Čaleta, a prenosi Dalmatinski portal.

Čaletu su jučer policajci tražili više od osam sati po Turskoj kuli, ali i ostalim splitskim kvartovima. Zbog njegovog bijega bili su blokirani svi izlazi iz Splita. 

Sudi mu se za teško ubojstvo njegove djevojke Ukrajinke koja je ostala trudna s drugim muškarcem. Terete ga da ju je zatukao udarcima tupog predmeta po glavi. Leš je sakrio ispod kreveta u hotelskoj sobi te pobjegao. U pritvoru je od prošle godine, kada je Ukrajina ustupila kazneni progon RH.

Jučer su u sudnici bili brat i otac ubijene Ukrajinke. Čaleta im se pokušao ispričati, no njegovu ispriku Ukrajinci nisu prihvatili.

Otac ubijene rekao je da je Čaleta njegovu kćer opljačkao nakon svirepog ubojstva. Uzeo joj je sve zlatne predmete i kreditne kartice.

"Ubio je tri žene. Moju kćer, njezino nerođeno dijete i njenu majku, koja je umrla u lipnju ove godine", kazao je jučer Valerij Kitajev, otac ubijene Ganne Kitajeve.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.