Obitelj koja je ogradila prugu: "Neka stave još zaštitara jer kad krenemo..."

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

OBITELJ Maršanić koja je prije nekoliko dana ogradila tramvajsku prugu u zagrebačkom naselju Prečko jer se nalazi na njihovom zemljištu jučer je odbila ponudu Grada koji im je za otkup zemljišta ponudio samo 79 eura po četvornom metru. 

Procjenu je Grad Zagreb radio, pokazao je pred kamerama RTL-a zastupnik obitelji, po cijenama kvadrata u tom dijelu grada iz 1996. godine. 

"Cijene su od 200 do 700 eura. Grad Zagreb prodaje zemljišta i nekretnine koje su većinom neupotrebljive za cijenu između 200 i 400 eura po kvadratu", rekao je za RTL Goran Husić, predstavnik obitelji Maršanić.

Kažu da ne ucjenjuju Grad i nude i druga rješenja poput najma ili izmještanja pruge. 

"Nitko ne tjera grad da kupi zemlju. Ne možete nikoga na ništa natjerati", kaže Husić.

Predstavnik obitelji: Rekao sam na sastanku s Gradom da povećaju broj zaštitara da nas bar probaju zaustaviti kad krenemo u posjed

Novi sastanak s Gradom je u ponedjeljak. Obitelj se nada dogovoru, ali ako se to ne dogodi spremni su ponovno zauzeti svoju zemlju. 

"U slučaju da se ne dogodi dogovor mi ćemo u svakom slučaju pokušati ući u posjed. Ja sam im predložio da povećaju broj zaštitara da kad krenemo u posjed probaju barem zaustaviti", rekao je Kusić. 

Obitelj se pita i gdje je ograda vrijedna preko 14 tisuća kuna koju su s njihove zemlje komunalni redari razmontirali i odnijeli.

"Ja bih rekao laički da su je ukrali, mi dalje ne znamo gdje se ograda nalazi niti su nam je stavili na raspolaganje. Tražimo nazad ogradu, to sam rekao i na sastanku da mene zanima gdje je ograda. Oni kažu da ne znaju, nećete vjerovati", rekao je za RTL predstavnik obitelji Maršanić.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je zbog ovog slučaja i vulgarno psovao na Radiju Sljeme, jučer se o ovome uopće nije želio oglasiti, unatoč novinarskim pitanjima.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.