Obilježena prva godišnjica smrti skupnika Josipa Briškog

Foto: MORH / J. Kopi

PRVA godišnjica smrti skupnika Josipa Briškog, pripadnika hrvatskog kontingenta u NATO misiji u Afganistanu koji je umro od ozljeda zadobivenih u napadu na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, obilježena je jutros polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na njegovu grobu na groblju Markovo polje u Sesvetama.

Uz članove obitelji Briški i prijatelje, vijence su položila izaslanstva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske predvođena ministrom obrane Mariom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralom Robertom Hranjem, priopćeno je jutros iz MORH-a.

Počast preminulom hrvatskom vojniku, uz izaslanstvo Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, odao je i bivši ministar obrane Damir Krstičević.  Svetu misu zadušnicu koja je održana u kapelici Sv. Ivana Pavla II predvodio je velečasni Slavko Rajić.

Također, počast preminulom kolegi odat će i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na groblju Markovo polje te misom zadušnicom u vojarni u Delnicama.

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu. Preminuo je u srijedu, 24. srpnja 2019. godine od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.

Od listopada 2019. godine Središte za međunarodne vojne operacije nosi naziv Središte za međunarodne vojne operacije Josip Briški.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.