Novi vjetrovi u splitskoj PU: Konačno i žena na čelu policijske postaje

PO PRVI put u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj na čelu jedne policijske postaje nalazi se - žena. Danas je 49-godišnja pravnica Vjera Malbaša preuzela dužnost šefice sinjske policije.

Ništa čudno

"Nije to ništa čudno, na državnoj razini imamo već takva iskustva. Nadam se da ću opravdati povjerenje. U policiji sam već 13 godina", kaže načelnica Malbaša, koja je dosad radila na poslovima maloljetničke delinkvencije. U postaji će zapovijedati šezdesetdvojici policajaca.

"Ništa neobično, svakako jedno posve novo iskustvo. Ne vidim tu nikakav problem. I ranije sam imala rad vikendom, naučila sam na odgovornost", kaže nova šefica sinjske policije. Hoće li kolege imati problema sa ženskim autoritetom?

Kćeri žele biti novinarke, a ne policajke

"Ne vjerujem. Zašto bi? Dosad takvih problema nisam imala", otkrila je načelnica Malbaša. I ona je, poput supruga, iz sinjskoga kraja. Iz Turjaka je, djevojačko joj je prezime Jelinčić. Majka je tri kćeri. Već su velike i nemaju namjere poći njenim stopama. "Više ih interesiraju mediji i novinarstvo", kaže. Ne čudi to jer je suprug Petar poznati snimatelj, autor bogate arhive o ratnom putu generala Ante Gotovine. 

Hoće li biti željezna lady? Očekuje li sinjske policajce čvrsta ruka nove šefice? "Pa čujte, čvrsta ruka... Dobre su bile i ruke mog prethodnika pa nema potrebe da se tu što mijenja", kaže načelnica Malbaša.

Dosadašnji šef sinjske policije Marko Bilobrk odlazi na novu dužnost u Upravu. Postao je šef Sektora pravnih, financijskih i tehničkih poslova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.