Novi Toyotini problemi: Preko 100 pritužbi na probleme s kočnicama u novom Priusu



TOYOTA nikako na zelenu granu. Nakon masovnog opoziva od SAD-a do Kine, pojavila se vijest o novim problemima, sa sustavom kočenja popularnog hibrida Prius. Prius nije bio dio opoziva oko 4,5 milijuna Toyotinih vozila.

Američka Nacionalna uprava za sigurnost na autocestama primila je oko 100 pritužbi na kočnice novog Prius modela. U dva slučaja došlo je do sudara koji su rezultirali ozljedama. Japansko ministarstvo prometa danas je objavilo kako je primilo 14 pritužbi od prošlog srpnja. Među pritužbama je i jedan sudar u kojemu je novi Prius udario u drugi automobil na raskrižju, a ozlijeđenoj e dvoje ljudi.

Dužnosnik japanskog ministarstva Masaya Ota rekao je da se vozač koji je sudjelovao u nesreći požalio kako kočnice nisu radile, a jedan drugi vozač požalio se da kočnice ne rade dobro. Ministarstvo je naredilo Toyoti da istraži pritužbe. 13 ostalih nesreća dogodilo se od prosinca do siječnja.

Sve više problema

Glasnogovornik Toyote rekao je kako je tvrtka primila pritužbe iz SAD-a i Japana i kako istražuje slučaj.

Američki ministar prometa Ray LaHood jučer je u intervjuu s Associated Pressom rekao kako su američki dužnosnici upozoravali Toyotu na probleme koji su kasnije doveli do opoziva, kritizirao je japansku kompaniju zbog nedovoljno brzog djelovanja, a najavio je i moguću tužbu.

Prius, koji je na tržište došao 1997. godine, a sada je u svojoj trećoj generaciji, je najprodavaniji hibrid na svijetu, prodan u 1,6 milijuna primjeraka dosad.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.