Novi gradonačelnik Splita: Kum, James Bond ili Forrest Gump?

TROJICA kandidata za fotelju splitskog gradonačelnika - 48-godišnji splitski poduzetnik Željko Kerum, 46-godišnji SDP-ov kandidat Ranko Ostojić i 37-godišnji HDZ-ov kandidat i aktualni gradonačelnik Ivan Kuret u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju su progovorili o tome što rade u slobodno vrijeme, izlascima u noćni život, sportu, knjigama i filmovima.

I dok Kerum navodi kako slobodnog vremena nema, a Kuret tvrdi da ono malo što mu preostane provodi s obitelji, "najbesposleniji" ili samo najrječitiji je Ostojić koji je ispričao kako slobodno vrijeme provodi sa suprugom i djecom - na izletima u prirodu s izviđačima, u šetnji Marjanom, vožnji biciklom, u odlascima u kazalište te posjetima muzejima, ali i na putovanjima.

Obiteljski čovjek Ostojić blagodati noćnog života je davno ostavio iza sebe, Kerum izlazi sve manje, a Kuret izlazi ili s prijateljima ili se pojavljuje na društvenim događanjima. Kerumu su najdraži restorani SKY u "Jokeru" i "Central" na Pjaci, Kuretu su najdraži kafići "Favola" i "Labud", a Ostojiću "Art", "Kaskade" i "Le monde".

Političari sportskog duha

Sva trojica gradonačelničkih kandidata su rekla da se ne kupaju ljeti na splitskim plažama već obično isplove s obitelji brodom i uživaju daleko od turističke verve. Kerumu su najdraži sportovi boks, trčanje i plivanje, Ostojiću vaterpolo, rukomet i skijanje, a Kuretu je uz srce priraslo jedrenje, kojim se bavi cijelog života. Njegova druga ljubav je skijanje. Sva trojica prate nogomet i događanja oko Hajduka, a povremeno odu i na utakmice.

Kuret je naveo kako mu je jedan od najboljih filmova "Ben Hur", ali voli i filmove o Jamesu Bondu jer "uvijek znaš da Bond pobijedi". Kerumu je najdraži film "Kum", a Ostojiću "Forrest Gump".

Kerum je rekao kako sluša samo dalmatinsku glazbu, Kuret Gibonnija i Lukyja, ali i 10000 Maniacs, Cranberries i Dido, a Ostojić Daleku obalu i Vangelis. Kandidati za gradonačelnika odabrali su i najdražu knjigu pa je tako Kuret izdvojio "Odvažnost nade" Baracka Obame, Kerum "Gričku vješticu" Marije Jurić-Zagorke, a Ostojić "Na zapadu ništa novo" Remarquea.

Kad su trojac upitali koji im je najdraži grad nakon Splita, Kuret je odgovorio: "U svijetu ima puno lijepih gradova i neke sam i vidio, ali ništa ne mogu usporediti sa Splitom. Ne vidim sebe ni u jednom drugom gradu, pa o njima i ne razmišljam". Kerum je izdvojio Solin i svoje Ogorje, a Ostojić Barcelonu, Prag, Trondheim, Lisabon i London, a u Hrvatskoj Opatiju i Komižu.

Kerum i Kuret nikoga nisu željeli izdvojiti kao najboljeg dosadašnjeg splitskog gradonačelnika, a Ostojić je tek kratko naveo kako su najistaknutiji Bajamonti, Tartaglia, Miličić i Skataretiko.

I.M.
Foto: Jakov Prkić, Joško Ponoš/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.