Novi detalji: Jedan od napadača na umirovljenika na palici imao simbole BBB-a

Foto: Index, Nadzorne kamere

JEDAN od trojice divljaka koji su maskirani u nedjelju rano ujutro napali i teško ozlijedili umirovljenika koji je čuvao terasu kafića u Puli, u napadu je imao palicu s obilježjima navijača Dinama. 

Jedan od napadača imao palicu sa simbolima Bad Blue Boysa

Podsjetimo, umirovljenika su mlatili 24-godišnji Matej Bjekić i Robert Bitunjac koji je inače pripadnik Hrvatske vojske te jedan maloljetnik. Svoj trojici, inače rodom iz Petrinje, jučer je na Općinskom sudu u Splitu određen jednomjesečni istražni zatvor.

Upravo je ovoj potonji, maloljetnik, u napadu nosio palicu. Na njoj se, vidi se na snimkama nadzornih kamera, nalaze obilježja Bad Blue Boysa. Riječ je o znaku zagrebačkog Dinama te o naljepnici s napisom "Otpor sistemu", što je slogan koji koriste Bad Blue Boysi. 

Riječ je o naljepnici koja se može kupiti u fan shopu Bad Blue Boysa.

To, naravno, ne znači da je jedan od napadača doista pripadnik te navijačke skupine, no prema novim detaljima koji su otkriveni na njegovoj palici, moglo bi se zaključiti da se maloljetnik koji ju je nosio, ili netko drugi od napadača, takvim želi prikazati.

Umirovljenika prvi mlatio hrvatski vojnik Bitunjac, njegov prijatelj Bjekić ga je srušio na pod, a onda su ga sva trojica cipelarili

Državno odvjetništvo jučer je, nakon ispitivanja trojice napadača, detaljno opisalo kako su izveli napad. Nakon što su se sukobili s umirovljenikom koji radi kao čuvar terase oko istarske zastave, otišli su se u obližnji stan presvući, a onda se naoružani palicama sat vremena kasnije vratili i počeli mlatiti starca.

Kako je Index prvi objavio, starca je prvi udarao upravo Robert Bitunjac, hrvatski vojnik. Udario ga je više puta šakom u glavu. Kada je 69-godišnji umirovljenik Evelino Vale pokušao pobjeći, Bjekić ga je gađao stolcem, a onda i sustigao, gurnuo na kontejner i srušio na pod.

Potom su ga sva trojica počeli cipelariti. Slomili su mu dva rebra i ruku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.