Novi detalji: Auto splitskog kriminalca izrešetan je dok su mu djeca spavala

Na slici je u lijevom kutu Ivan Giljanović. U sredini se vidi Marko Bekavac koji leži na cesti nakon što ga je Giljanović propucao Foto: Index,MUP

U NOĆI sa subote na nedjelju, oko jedan sat ujutro, u Okrugu Gornjem nepoznati počinitelj izrešetao je automobil Ivana Giljanovića Gilje, 37-godišnjaka koji već mjesecima bježi od policije.

Giljanović je, podsjetimo, prvog dana svibnja prošle godine u splitskom kafiću Clo propucao Marka Bekavca. Od tada mu se gubi svaki trag.

Kako piše Slobodna Dalmacija, dok su u subotu navečer u kući u Okrugu spavale Giljanovićeva supruga s dvoje maloljetne djece i baka, zasad nepoznati muškarac došao je do njihova dvorišta i, držeći u ruci automatsku pušku, najvjerojatnije kalašnjikov, u stražnji dio parkiranog Mercedesa ispucao cijeli rafal. Ukućani su čuli pucnjavu, no kad su izišli van, nisu primijetili ništa čudno, nego tek ujutro, kad su vidjeli da je s automobila otpala stražnja registracijska pločica. Odmah je pozvana policija koja je pronašla čahure, a vozilo je odvezeno na vještačenje kako bi se iz njega izvadila puščana zrna. Istražitelji se nadaju i da će im od pomoći biti i snimke nadzornih kamera.

Giljanović je, kazali smo, u bijegu od 1. svibnja. Tog dana on je s Bekavcem sjedio u kafiću kad su se posvađali. U jednom trenutku Giljanović je u Bekavca ispalio više metaka. Bekavac je krvav ostao ležati na cesti, a Giljanović je pobjegao.

Za njim je raspisana tjeralica i europski uhidbeni nalog.

Nakon te pucnjave objavljeno je da su Giljanović i Bekavac od ranije imali razmirica, Bekavac mu je često prijetio.

Bekavac je prije nekoliko mjeseci opet upucan.

Događaj od vikenda je samo nastavak crnog niza i obračuna na splitskim ulicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.