NOVA TODORIĆEVA ŽRTVA Vodeća marketinška agencija zatražila stečaj

Foto: FaH

JEDNA od vodećih marketinških agencija Unex koja ima oko 80 zaposlenih, zatražila je pokretanje stečaja zbog svog glavnog klijenta - Agrokora. Iz priopćenja koje su poslali očito je da su ih potopile regresne mjenice, kojima ih je Todorić plaćao, i koje su im sada stigle na naplatu.

>>Zbog Onura i Šeherezade država kaznila Todorićevu agenciju

Trgovački sud u Zagrebu danas je prihvatio prijedlog Uprave tvrtki Unex Grupa i Unex Media za pokretanje predstečajnog postupka. "Razlog je nemogućnost podmirenja dospjelih regresnih obaveza prema financijskim institucijama po osnovi neisplaćenih mjenica Agrokora d.d., kao glavnog dužnika te velika izloženost tvrtki i neizvjesna situacija vezana uz isplatu starih dugova", priopćili su iz Unexa.

Potopio ih regresni dug Agrokora


S obzirom na to da zakon o izvanrednoj upravi nad društvom Agrokor i povezanim društvima predviđa namirenje vjerovnika u roku od 12 do 15 mjeseci, isplata regresnog duga prije tog roka umjesto glavnog dužnika predstavlja Unex Mediji i Unex Grupi neispunjivu obvezu, naveli su.

Svojevremeno je Unex, do 2012. bio u suvlasništvu Agrokora, no ipak se Todorić povukao, pa je kompanija ostala u vlasništvu obitelji Šumanovac: Andreje i njezina brata Eduarda. Agrokor im je bio glavni klijent, a bavili su se i produkcijom reklama.


"Predstečajni postupak omogućava nastavak redovnog poslovanja Unex Grupe i Unex Medije i kroz ovaj proces regulirat će se odnosi s vjerovnicima i poslovnim partnerima.

Unex Grupa prisutna je na tržištu već 25 godina, dok je Unex Media prva tržišna agencija za zakup i planiranje," priopćili su.

Unex Media je 2016. imala 306 milijuna kuna prihoda i neto dobit od 8,5 milijuna kuna. Unex grupa imala je prihod od 33 milijuna kuna i dobit od 9 milijuna kuna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.