Njemački policajac opljačkao banku i uzeo 8.000 eura

NJEMAČKI policajac iz pokrajine Baden-Würtenberg opljačkao je prekjučer poslovnicu jedne banke u gradu Angelbachtalu, koji se nalazi 50 kilometara sjeveroistočno od Karlsruhea.

Ušetao je u banku te izvadio pištolj i uperio ga u voditelja poslovnice i zaposlenicu te ih natjerao da mu predaju 8.000 eura u gotovini. nakon tog sjeo je u automobil i pobjegao s mjesta zločina, no njegove kolege nisu ga dugo tražile, prenose njemački mediji.

Samo sat vremena, taj je 55-godišnji policajac stigao uživati u svom plijenu, prije nego li je uhićen u gradu Oestringenu. Oduzeli su mu pištolj i novac te ga priveli u policijsku postaju u Heidelbergu. Tamošnji policijski glasnogovornik kao motiv za zločin policajca naveo je njegove vrlo velike osobne financijske probleme.

"Ipak smo šokirani zbog činjenice da je naš kolega počinio takvo što", rekao je Norbert Schatzle, glasnogovornik policije grada Heidelberga. Policajac pljačkaš nalazi se u pritvoru i protiv njega se već vodi stegovni postupak te je zaradio i kaznenu prijavu za pljačku banke.

B.V.
Foto: swr.de

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.