Njemački kancelar danas u Srbiji, razgovarat će s Vučićem

Foto: EPA

NJEMAČKI kancelar Olaf Scholz boravi danas u kratkom posjetu Beogradu, gdje će razgovarati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Očekuje se da će glavna tema sastanka biti usklađivanje Srbije s vanjskom politikom EU, odnosno pridruživanje sankcijama koje je Unija uvela Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

Uoči Scholzova posjeta njemački veleposlanik u Beogradu Thomas Schieb rekao je da će ključna poruka njemačkog kancelara biti da Berlin pridaje veliki značaj Srbiji i zapadnom Balkanu te njihovim integracijama u EU, ali i da je potrebno pokazati da EU i regija stoje rame uz rame po pitanju ruskog napada na Ukrajinu.

Scholz u Beograd dolazi samo pet tjedana nakon što se u Berlinu sastao s Vučićem. U Berlinu je 4. svibnja boravio i kosovski premijer Albin Kurti, a na Scholzovu inicijativu organizirana je neformalna radna večera čelnika Srbije i Kosova i posebnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Važna tema današnjeg susreta Vučića i Šolca, nakon kojeg će uslijediti plenarni razgovori izaslanstva Srbije i Njemačke, trebala bi biti i oživljavanje dijaloga Beograda i Prištine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.