Nijemci šalju Ukrajincima 40 vozila Marder

Foto: EPA

NJEMAČKA namjerava Ukrajini poslati obećana borbena vozila pješaštva Marder u prva tri mjeseca ove godine, rekao je glasnogovornik njemačke vlade Steffen Hebestreit i naveo da je riječ o 40 vozila. Hebestreit je kazao da se tim oklopnim vozilima može opremiti jedna bojna.

Osposobljavanje ukrajinskih vojnika za upravljanje njemačkim vozilima prema stručnjacima trajat će otprilike osam tjedana i trebalo bi se odvijati u Njemačkoj.

"Što brža opskrba"

Potpredsjednik njemačke vlade Robert Habeck rekao je da bi Njemačka što je brže moguće trebala opskrbiti Ukrajinu sa što više vozila Marder.

"Ako pitate mene, sva vozila u funkciji trebala bi stići u Ukrajini što je brže moguće", izjavio je Habeck na marginama posjeta Norveškoj, odgovarajući na pitanja novinara o broju njemačkih tenkova koji bi trebali biti poslani Ukrajini.

Sjedinjene Američke Države također će obučavati Ukrajince kako bi mogli upravljati američkim borbenim vozilima Bradley. Još uvijek nije poznato hoće li se obuka odvijati u Njemačkoj ili SAD-u. SAD i Njemačka obećali su da će Ukrajini dostaviti i sustav protuzračne obrane Patriot te na njemu obučavati ukrajinske vojnike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.