Nitko nema liste kao Kerum: Žena, sestra, zet, šurjak, nećak i nećakinja...

Foto:  Ivana Ivanovic/PIXSELL

NITKO kao Kerum. Kao što se i očekivalo na listama za 9. i 10. izbornu jedinicu, najšutljiviji i najneredovitiji saborski zastupnik prošlog saziva okupio je cijelu obitelj. Po tome se Kerumova Građanska stranka, mogla komotno preimenovati u Obiteljsku.

Nositelji braco i seka

Prvi je na listi za 10. jedinicu Kerum, glavom i bradom. Uz njega je kao drugi zet Petroslav Sapunar, muž sestre Mare. Zadnji na listi za 10. jedinicu je šurjak Saša Horvat, brat supruge Fani. Na 10. mjestu nalazi se njegov rođak Dražen Delić, direktor hotela Corner i gradski vijećnik. Tu su i pouzdana Lidija Bekavac, supruga bivšeg šefa splitske policije i istaknutog HDZ-ovca Marka Bekavca, županijski vijećnik Damir Margeta, kao i Miranda Ivanišević Dvornik, svojedobno šefica Kerumovog marketinga, otprije koju godinu zbrinuta u Javnoj ustanovi Športski objekti.

HGS-ovu listu za 9. jedinicu vodi sestra Nevenka Bečić. Drugi je rođak i zamjenik Jure Šundov, treća je Edita Grubišić, bivša supruga Ive Amulića, također zbrinuta u Športskim objektima. Na listi za 9. jedinicu, koja pokriva i matičnu bazu, selo Kerume u Ogorju, čak su troje Keruma. Supruga Fani na posljednjem je mjestu, a tu su i nećak Josip Kerum, te nećakinja Željka Kerum Topalušić, kojoj je 2012. godine prepušten Kerum d.o.o. kada je postalo očito da je bankrot samo pitanje dana.

HGS ipak bez liste za dijasporu

Tvrtka je odložila neizbježno sklapanjem predstečajne nagodbe, a Kerum Topalušić prije dvije godine optužena je za pogodovanje vjerovnicima i štetu u državnoj blagajni od 17 milijuna kuna. Šurjaka Horvata optužili su, pak, za lošu organizaciju koncerta 2Cellos na Rivi, kada je u obiteljskoj kavani na Rivi s visine od nekoliko metara na beton pala supruga komičara Zvonimira Stipičića Miša.

Na listi u 9. je i Dijana Livaja, supruga Ivice Livaje, Kerumovog partnera iz posla sa vrtićima. Zbog pogodovanja, odnosno, sklapanja ugovora bez natječaja, Kerum je u prekršajnom postupku osuđen na minimalnu novčanu kaznu od 10 tisuća kuna.

Premda je najavljivao da će se pojaviti i sa listom za dijasporu, Kerum se zadržao na dvije izborne jedinice. To je valjda bio predizborni spin. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.