HRT ima 1.2 milijarde kuna od prisilne pretplate, ljetna shema im puna repriza

Foto: HRT/Index

NA HTV-u već su počeli ljetni praznici, a kada se gleda godinama unazad, na Prisavlju je ljeto počelo nikad ranije. Naime, HTV je već godinama počinjao ljetnu shemu u drugoj polovici lipnja, no ove godine gašenje jesensko-proljetne sheme počelo je još početkom ovog mjeseca.

Ugasile su se ili se imaju ugasiti ovaj tjedan Puls, Labirint, Kod nas doma, Petkom s Danijelom, Manjinski mozaik i mnoge druge. Kako doznajemo, mnogi novinari i urednici još nisu dobili zadatke što će raditi ovog ljeta ili hoće li njihove emisije opet ići na jesen, a sigurno je da će se mnogi od njih tijekom ljetne pauze jednostavno - odmarati.

Ljeto je tako rezervirano većinom za reprize i sportske događaje.  

Sport i reprize

"Početak ovogodišnje ljetne sheme na HRT-u bio je poznat još u rujnu 2020., s obzirom na planirano Europsko nogometno prvenstvo i Olimpijske igre tijekom ljeta 2021.", odgovor je na upit Indexa zašto se ove godine ide tako rano u ljetnu shemu.

Da nas ovo ljeto uz sportske događaje na HTV-u čekaju reprize, potvrdili su nam iz ovog državnog servisa, koji se financira pretplatom. Naime, pitali smo koje je emisije HTV pripremio u ljetnoj shemi, a koje bi bile sličnog sadržaja kao što su bile one koje se sada emitiraju.  

"Navedeni javni sadržaji premijerno će se nastaviti emitirati početkom jesenske sheme 2021.  Tijekom ljeta navedeni naslov, s izuzetkom emisija iz Zabavnog programa, emitirat će se reprizno na HTV4", rečeno je na HTV-u.

Raspolažu s najmanje 1.2 milijarde kuna prisilno naplaćene pretplate

Podsjetimo, državna televizije raspolaže s najmanje 1.2 milijarde kuna prisilno naplaćene pretplate. HRT je nedavno odnio pobjedu u finalu europskog natjecanja SLAPP u kategoriji najvećeg ovisnika godine o tužbama. Natjecanje je organizirao CASE Coalition, udruženje nevladinih organizacija diljem Europe, koje zajedno detektiraju prijetnje koje SLAPP tužbe predstavljaju u javnosti i javnom interesu.

Riječ je o nadmetanju u kojem su se "nagrađivali" oni pojedinci, tvrtke i institucije koji su najskloniji SLAPP tužbama, odnosno tužbama koje nastoje suzbiti kritički govor i medijsko propitivanje.

Predsjednik države Zoran Milanović nedavno je HRT definirao kao "obiteljsko politički kombinat koji servisira HDZ i Plenkovića".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.