Nikad mirnija novogodišnja noć u Istri

Foto: Pixsell

BEZ prometnih nesreća, narušavanja javnog reda i mira, provala ili drugih težih događaja protekla je novogodišnja noć u Istri, izvijestila je jutros istarska policija.

"Policijski službenici diljem Istre provodili su pojačane aktivnosti te je novogodišnja noć, na veliko zadovoljstvo svih, protekla mirno, bez prometnih nesreća te bez narušavanja javnog reda i mira, provala ili drugih težih događaja", istaknula je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač. Dodala je kako u policiji ne pamte tako mirnu novogodišnju noć na području istarskog poluotoka.

Bez ozlijeđenih od pirotehnike

Ustvrdila je da su građani poslušali savjete policije vezano za rukovanje pirotehnikom i time podržali tradicionalnu preventivnu akciju ''Mir i dobro'', kojoj je cilj spriječiti teže posljedice koje mogu nastati zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima i zlouporabom vatrenog oružja, pa na području Istre nije bilo ozlijeđenih od pirotehnike niti oštećenja imovine. Nisu zabilježena ni okupljanja ili druga kršenja epidemioloških mjera kojima bi se ugrozilo zdravlje građana.

Stoga se Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su pridonijeli da novogodišnja noć protekne u povoljnom ozračju te je pozvala građane da budu i dalje odgovorni, da štite jedni druge te da provedu ove dane sigurno uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

U Istri 2207 gostiju

U Istri je novu godinu dočekalo 2207 gostiju koji će novogodišnje blagdane provesti u desetak otvorenih hotela, kampovima, privatnom smještaju te u kućama za odmor. Po podacima Turističke zajednice Istarske županije najbrojniji su pritom domaći gosti kojih je 1367, a slijede Slovenci (180) i Nijemci (108), dok 50-ak gostiju u Istru dolazi iz Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine te 40-ak iz Austrije. Najviše gostiju smješteno je u hotelima i to njih 736, u privatnom smještaju ih je 735, 401 gost je u kućama i stanovima za odmor, 221 u kampovima te 114 u ostalim objektima za smještaj poput odmarališta te u objektima za planinski smještaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.