Nije šala: Ina objavila oglas, traže nekog tko će spriječiti pranje novca

Screenshot: MojPosao

INA je objavila oglas u kojem traži stručnjaka za usklađenost poslovanja, a prijave su otvorene do 9. rujna. Od osobe koju će zaposliti očekuje da prati "unutarnji i vanjski regulatorni okvira vezan uz područje usklađenosti poslovanja s fokusom na pravo tržišnog natjecanja, međunarodne sankcije i sprječavanje pranja novca".

Oglas je objavljen na portalu MojPosao.

“Ako tražite novu priliku u karijeri na kojoj ćete imati mogućnost profesionalnog usavršavanja u području usklađenosti poslovanja kroz identifikaciju pravnih rizika, provođenje internih istraga i praćenje regulatornog okvira – ovo je prava prilika za vas”, piše u oglasu.

Traže ljude koji "teže onom što je najbolje za kompaniju"

Za poziciju je potrebno imati minimalno 5 godina radnog iskustva s naglaskom na iskustvu u pravu tržišnog natjecanja, VSS pravne struke, napredno poznavanje rada na računalu i napredno znanje engleskog jezika u govoru i pismu.

Kako se navodi u oglasu, u Inin tim će se najbolje uklopiti oni koji "teže ka onome što je najbolje za kompaniju, usredotočuju se na rješenja (kako), a ne na prepreke (zašto ne), proaktivni su i nastoje kontinuirano poboljšavati sami sebe". Bitno je i da pitate druge za mišljenje, razmatrate i uzimate u obzir različita stajališta i učinkovito pretvarate ideje u akcije.

Milijarda kuna štete

Podsjetimo, u akciji koju su pokrenuli Uskok i policija na meti istražitelja su se zbog malverzacija u trgovanju plinom našli direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić, s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Šteta za Inu navodno prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68.9 milijuna kuna.

Na računu njihove tvrtke OMS Upravljanje ostalo još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene dobiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.