Nigerijski predsjednik: Nisam umro i nije me zamijenio klon

NIGERIJSKI predsjednik Muhammadu Buhari demantirao je da ga je zamijenio dvojnik, javlja CNN. U najozbiljnijem obraćanju on je kazao da nije umro i da nije zamijenjen klonom, a takve spekulacije nazvao je glasinama.

To je objavio na Twitteru tijekom posjeta Poljskoj.

"Jedno od pitanja koje je iskrsnulo danas tijekom susreta s Nigerijcima u Poljskoj je to jesam li kloniran. Takve glasine nisu slučajne, kad sam lani bio na bolovanju, mnogi ljudi su se nadali da sam mrtav", kazao je Buhari.

Buhari je prošle godine zbog medicinskih razloga dosta boravio u Londonu. Jednom ga u Nigeriji nije bilo tri mjeseca. Tada su se pojavile glasine da je mrtav, a i danas mora uvjeravati ljude da je živ.

"To sam zaista ja, uvjeravam vas. Uskoro ću proslaviti 76. rođendan", rekao je Buhari jučer u Poljskoj, a njegove riječi je prenio njegov glasnogovornik Garba Shehu putem Facebooka.

Buhari je za predsjednika Nigerije izabran 2015. godine. To nije prvi put da je došao na vlast u ovoj afričkoj zemlji. Na čelo države došao je nakon puča 1983. godine, ali je svrgnut dvije godine poslije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.