Nicević i Kus u 2. krugu kvalifikacija za Euroligu

POBJEDNIK susreta u kojima se sastaju Entente Orleanaise i Benetton odnosno berlinska Alba i Maroussi dat će odogovor na pitanje koje će se dvije momčadi popuniti prazna mjesta skupina B i C košarkaške Eurolige.

Sva su četiri domaćina uzvratnih utakmica odigranih u petak ostvarili pobjede, te se na taj način plasirale u 2. krug kvalifikacija za elitno klupsko košarkaško natjecanje.

Benettonu je protiv Vetnspilsa pomogla dobra igra Sandra Nicevića (14 poena, pet skokova, četiri asistencije). Tri poena i tri izgubljene lopte učinak su Davora Kusa za talijansku momčad koju je do pobjede predvodio Daniel Hackett s 22 koša i četiri uhvaćene lopte.

Mogućnosti da zaigra s Spirouom u Euroligi više nema Jure Lalić. Prednost od dva poena (55-53) iz prve utakmice lakoćom je nadoknadio Entente koga je do pobjede 81-56 predvodio Ryvon Covile sa 17 koševa. Lalić je za poraženu momčad odigrao nešto više od devet minuta u kojima je bez pokušaja ubačaja ubilježio četiri osobne pogreške i tri izgubljene lopte.

Kvalifikacije za Euroligu, 1. krug, uzvratne utakmice:

Entente Orleanaise - Spirou Basket 81:56

Benetton - Ventspils 88:76

Alba Berlin - Le Mans 77:62

Maroussi - Aris 89:60

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.