Nezavisni kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Roko Tolić predstavio program

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

NEZAVISNI kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Roko Tolić predstavio je u petak izborni program "Županija za život", za koji tvrdi da donosi zaokret u upravljanju županijom iz političkog u menadžerski.

Tolić je na konferenciji za novinare istaknuo kako menadžerski pristup odgovara gospodarskom trenutku, ali i budućnosti juga Hrvatske.

"Od svih županijskih odjela i tvrtki tražit ću jasne planove te programe rada i poslovanja s jasno zacrtanim kratkoročnim i dugoročnim ciljevima. A kao župan ću preuzeti potpunu odgovornost u provedbi tih planova. Tko odgovorno radi i ispunjava ciljeve, nema straha za radno mjesto", rekao je.

Najavio je bolju komunikaciju te veću otvorenost i transparentnost, posebno pri provedbi natječaja i javnih rasprava. Za strukturu županijskog proračuna kazao je kako nije primjerena jer 80 posto sredstava uplaćuje država, pa izlaz vidi i u boljem korištenju europskih fondova.

Osnovat će novi županijski odjel

"Moramo se aktivno suočiti s posljedicama pandemije i koronakrize, pokrenuti gospodarstvo i repozicionirati županiju te podržati malo i srednje poduzetništvo", izjavio je Tolić.

Najavio je osnivanje županijskog odjela za europske fondove, ureda za reviziju i kontrolu te savjeta za poljoprivredu s jasnom strategijom. Uveo bi participativno budžetiranje, proveo digitalnu transformaciju te imao proaktivni pristup investitorima.

"Treba nam bolja prometna povezanost, turizam kroz cijelu godinu uz veći angažman županijske turističke zajednice, a konačno treba izgraditi i kongresni centar u Župi dubrovačkoj. Treba nam više vezova za građane jer smo maritimna županija, dok projekt CGO Lučino razdolje treba provjeriti", poručio je Tolić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.