New York ima više zaraženih nego u najgorem danu 2020. Pogledajte brojke

Foto: Index

U PONEDJELJAK, četvrti dan zaredom, u gradu New Yorku zabilježen je rekordan broj zaraženih koronavirusom, pozitivne su bile čak 12.293 osobe. Kako američki mediji izvještavaju, ovaj val potaknut je omikronom.

New York je početkom pandemije bio grad s najvećim brojem zaraženih i umrlih od covida, stoga smo usporedili podatke trenutka kad je bio najpogođeniji s današnjim podacima.

Najviše ljudi u jednom danu od korone je umrlo u travnju 2020.

Prema statističkim podacima New York Timesa, New York je najviše zabilježenih (prije omikron vala) imao 15. travnja 2020. Tad su imali 8021 novozaraženih. S obzirom na to da broj smrtnih slučajeva kasni za brojkom oboljelih, provjerili smo koliko su imali smrtnih slučajeva dva tjedna nakon toga, a prema statističkim podacima, vidljivo je da su 1. svibnja 2020. imali 122 smrtna slučaja.

Najveći broj smrtnih slučajeva od početka pandemije do danas bio je zabilježen 12. travnja 2020. Tad je umrlo 713 osoba u jednom danu od posljedica zaraze koronavirusom.

Jučer su pak imali 12.293 slučaja novozaraženih, dok je istog dana u New Yorku jedna osoba preminula od posljedica zaraze.

Broj oboljelih krenuo rapidno rasti krajem studenog, a evo koliko ih dnevno umire

Inače, broj oboljelih u New Yorku je rapidno počeo rasti krajem studenog i nastavio je u prosincu, zbog, kako navode američki zdravstveni stručnjaci, omikron varijante koja je zaraznija od prijašnjih sojeva koronavirusa.

U protekla tri tjedna dnevno je umiralo od 1 (zabilježeno 20. prosinca) do najviše 25 osoba (zabilježeno 17. prosinca).

Njujorški gradonačelnik Bill de Blasio izjavio je kako su povećali broj testnih mjesta, a kako nam javlja Hrvatica koja živi u New Yorku, redovi za testiranje na koronu su ogromni.

Njujorški gradonačelnik ne planira lockdown

De Blasio je pak na pitanje novinara odgovorio kako ne razmatra lockdown ni zatvaranje škola jer bi lockdown, tvrdi, imao negativan učinak na stanovnike.

Također je izjavio da su fokusirani na provođenje što većeg broja testiranja i cijepljenja.

"Testiranje je u ovom trenu ključno", izjavio je De Blasio, kako piše New York Times.

Što se tiče cijepljenja, 79.6 posto stanovnika New Yorka je primilo bar jednu dozu cjepiva, od toga je 1.3 posto njih potpuno cijepljeno, dok 20.4 posto nije cijepljeno, kako stoji u podacima na službenoj web stranici grada New Yorka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.