Nestao novac od participacija iz KBC-a Rijeka

"OKO 774 tisuće kuna prikupljenih naplatom participacije nestalo je iz blagajne KBC-a", rekao je danas na konferenciji za novinare ravnatelj KBC-a Rijeka Herman Haller dodajući da je još u rujnu prošle godine utvrđeno kako je izdano 950 uplatnica za participaciju, međutim novca nije bilo.

Naime, krajem prošlog tjedna ciljanom kontrolom rada blagajne i prijamnih kancelarija Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka utvrđeno je niz nepravilnosti vezano za naplatu participacija, ali i računa za pružene zdravstvene usluge. Tada je utvrđeno kako naplaćeni novac nije završio na blagajni Službe za gospodarske-financijske poslove.

Tako je za vrijeme vikenda napravljena temeljita revizija tog dijela poslovanja kada je nedvojbeno utvrđeno da se radi o manjku znatnog novčanog iznosa. Prema dosadašnjim podacima svota koja je otuđena mogla bi biti i veća od 774 tisuće kuna.

Na današnjoj konferenciji za novinare rečeno je da je ravnateljstvo bolnice o svemu izvijestilo riječku Policijsku upravu, a Županijskom državnom odvjetništvu podnesene su i prijave protiv za sada nepoznatih počinitelja. Istraga i dalje traje, a navodno se sumnja u administrativno osoblje, a ni medicinsko osoblje nije isključeno.

M.M.
Foto: Željko Šop / Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.