Nepismeni Bandićevi uhljebi ne znaju niti kada riječ mora početi velikim slovom

Foto: Hina, Index

"ZAGREB lijep kao zagrepčanke", sramotni je apel kojim družina Milana Bandića, strateški raspoređena po nebrojenim uredima zagrebačke uprave posljednjih dana pokušava dodvoriti stanovnicama glavnog grada i svojim ih dopisom odobrovoljiti da se uključe u njegov program obnove zagrebačkih pročelja.

Zagrebački gradonačelnik se, naime, u mjesecima prije lokalnih izbora sjetio se kako su pročelja po gradu u lošem stanju pa bi se, eto, baš sad bacio na njihovo uređenje koje će, čisto ako je nekome od Zagrepčana to promaklo, "unaprijediti vizualni identitet grada, pomoći gospodarsku i turističku afirmaciju, povećati sigurnost građana, ali i uvećati vrijednost samih nekretnina".

Koji je gradski ured zabljesnuo ovim biserom?

Pa je onda, kako bi ispipao teren i izvidio koliko su građani spremni sufinancirati taj projekt, naložio da se svakome od njih poštom dostavi dopis u kojem su jasno navedene njegove namjere. Teško je procijeniti koji je točno od gradskih ureda zabljesnuo ovakvim biserom jer je u potpisu dopisa samo Milan Bandić.

"Kako bismo mogli pokrenuti ovaj planirani projekt ključan nam je podatak utvrditi stvarni interes suvlasnika zgrada za obnovom pročelja, temeljem čega ćemo moći pripremiti provedbene akte i planirati potrebna financijska sredstva. Vaša zgrada nalazi se u Zoni B, gdje će se bespovratno sufinancirati troškovi obnove uličnog pročelja u iznosu od 70 posto od vrijednosti radova, dvorišnog pročelja u iznosu od 60 posto i ostalih pročelja u iznosu od 30 posto vrijednosti radova", tumači zagrebački gradonačelnik u jednom od takvih dopisa svojim građanima apelirajući na "partnerski odnos".

Poznavajući Bandićeve troškovnike i tarife po kojima rade "njegovi" izvođači radova, bit će zgodno vidjeti izračune tih 30 ili 40 posto "ukupne vrijednosti radova" koje bi za obnovu pročelja trebali snositi njegovi partneri u projektu, Zagrepčani (i "zagrepčanke"). 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.