Neno Ninčević prijavljen zbog neplaćanja leasinga

SPLITSKA policija prijavila je za prijevaru u gospodarskom poslovanju skladatelja Nenu Ninčevića. Još koncem 2006. godine prestao je plaćati rate zajma za terenac Kia Sorento, kojeg je u srpnju 2004. godine nabavio preko Hypo Leasinga. Ninčević nije plaćao pa je Hypo raskinuo ugovor o zajmu. Preostali dug od 95 tisuća kuna proglašen je dospjelim. Do danas Ninčević vozilo nije vratio, a nije ni podmirio obaveze. Policija je utvrdila i da 2005. godine nije zatražio otvaranje stečajnog postupka nad svojim trgovačkim društvom Tutti Frutti Company, premda je račun bio duže u blokadi. O svemu je izviješteno državno odvjetništvo.

Uništili nas pirati

"Dug, prijevara?! Ma dajte... Pa normalno je danas da se u poslovnom svijetu kasni s ratama kredita... Sve ću platiti. Tvrtka mi je bila blokirana jer nisam mogao naplatiti brojna potraživanja. Sve su nas ti pirati uništili. Morao sam se prebaciti iz glazbene djelatnosti, tvrtka Tutti Frutti ne posluje već godinama", neugodno se iznenadio Ninčević nalazima splitske policije.

Kaže da je sa Kijom ispao problem, jer mu se doslovno raspala. "Pri 120 na sat u kabinu je uletio kardan. Nije garancija ništa uspjela riješiti, jer se na vozilu pokvarilo doslovno sve što se moglo pokvariti. Na koncu sam podmirio sve troškove popravka. Platit ću i ovaj dug, a onda ću tužiti Kiju", kaže Ninčević, koji i ove godine organizira Splitski festival.

Lani je bilo problema s financijama. Ninčević je preko naslovnice Slobodne Dalmacije tražio od Keruma još 600 tisuća kuna za festival, čak mu je "drukao" i onaj Ostojićev SMS, koji je splitski gradonačelnik shvatio kao ozbiljnu prijetnju.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.