Neće im više praštati: Kerum tuži EPH na 100 milijuna kuna!

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum ozbiljno se naljutio. Napis u posljednjem Globusu o propasti poslovnog imperija toliko ga je rasrdio da je odlučio podnijeti tužbu na - 100 milijuna kuna!

"Nisam dosada tužio, mislio sam da će prestati, ali sad su stvarno pretjerali", pojasnio je Kerum svoju odluku.

"Intenzivno pišu neistine i nanose štetu"

"Već duže vrijeme mediji iz EPH grupe pišu laži o meni i poslovanju mojih tvrtki. Rade to u kontinuitetu i nanose veliku štetu. U posljednje vrijeme krenuli su intenzivno pisati neistine kroz feljtone u Globusu, Slobodnoj Dalmaciji, a sada najnovije, objavljuju u Jutarnjem listu i Slobodnoj Dalmaciji najave za tekst u Globusu pod naslovom 'Propast Kerumovog carstva'. To su netočni podaci koje EPH plasira da mi napravi štetu, a razlog je poznat. Ja sam, naime, u nekoliko navrata uživo na televiziji govorio da ću tražiti ugovor o prodaji Slobodne Dalmacije budući da postoje sumnje da transakcija nije provedena u skladu sa zakonom i da Slobodna Dalmacija nije plaćena. Spominjao sam i da EPH mediji imaju monopol u Hrvatskoj, smanjen im je PDV na 10 posto, što političari toleriraju jer se plaše EPH i boje se da ne bi o njima pisao. S druge strane, PDV na većinu prehrambenih proizvoda iznosi 23 posto", objasnio je Kerum u kraćem priopćenju.

Tvrdi da nije istina da je u poslovnim poteškoćama te navodi da firme nisu bile ni dana u blokadi te da redovito ispunjavaju sve svoje obaveze. Dobit za posljednju godinu tvrtke Kerum je bila 88 milijuna kuna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.