Nataša Srdoč za Huffington Post: HDZ-ova autoritarna i koruptivna vlast mora biti zaustavljena

Foto: Huffington Post

NATAŠA SRDOČ, predsjednica Adriatic Instituta, u tekstu za Huffington Post pozvala je na ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da podnese ostavku.

"Zlatan Hasanbegović, poznat po negiranju genocidnog karaktera ustaškog režima, koji se fotografira noseći nacističke simbole i javno se divi nacističkom imanu kao reformatoru, imenovan je ministrom kulture od strane koalicije MOST-a i HDZ-a 23. siječnja.

Ovo nije bilo veliko iznenađenje za većinu hrvatskih građana koji su ušutkani, prvo od strane HDZ-a i Tuđmanovog autoritarnog i koruptivnog režima tijekom devedesetih, a onda i svih izbora u kojima su redovito najgore stranke dolazile na vlast. Hrvati su zarobljeni u državi u kojoj politička korupcija i organizirani kriminal pomažu jedno drugo. Ne postoji vladavina zakona.

Nakon što je HDZ, na čelu s Tomislavom Karamarko, preuzeo vlast, jasno je da je više nego ikada potreban međunarodni pritisak.

U govoru koji je dala nakon predsjedničkih izbora, Kolinda Grabar Kitarović obećala je nastaviti naslijeđe Franje Tuđmana. Koje naslijeđe? Prije godinu dana napisala sam članak u kojem sam pozvala zapadne vođe da reagiraju zbog dubokih problema u kojima se Hrvatska našla:

1. Hrvatska leži na balkanskoj ruti, koju koriste teroristi i kriminalci za krijumčarenje droge, oružja, trgovinu ljudima i organima i financiranje terorizma.

2. Supostojanje organiziranog kriminala i političke korupcije, kombinirano s nedostatkom nezavisnih sudskih tijela

3. Sve veći utjecaj nacionalizna

U godini dana, Hrvatska je nazadovala, a sve je kulminiralo imenovanjem ministra Hasanbegovića za ministra kulture. HDZ-ova autoritarna i koruptivna vlast mora biti zaustavljena", napisala je Srdoč u članku za Huffington Post.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.