Narkoboss El Chapo morat će postati mađioničar ako ponovno poželi pobjeći iz zatvora

Foto: Hina

MEKSIČKI narkoboss Joaquin Guzman Loera poznatiji pod nadimkom El Chapo, prije nekoliko je mjeseci po drugi put pobjegao iz zatvora, koristeći se detaljno promišljenim i razrađenim planom. U priči su bili podzemni tuneli, izgrađeni samo u svrhu njegovog bijega. Ukoliko i treći put  pobjegne iz zatvora, svijet ga može prozvati novim Davidom Copperfieldom. Naime, zatvor u kojem se nalazi uveo je nove mjere sigurnosti.

On se nalazi pod takvim nadzorom da se novi bijeg čini doista kao nemoguća misija, osim ukoliko mu u njemu ne pomogne dobro naoružana vojska.

Otkako je prije dva tjedna uhićen i vraćen u zatvor El Altiplano, ne može se ni pomaknuti, a da to ne zabilježi velik broj senzora na pokret. Uz njega su konstantno čuvari s kamerama na kacigama, psi istrenirani da reagiraju na njegov miris, dok su ispod podova u ćelijama u kojima boravi dodane čelične šipke.

Za svaki slučaj, stalno ga premještaju iz ćelije u ćeliju, pa se tako u posljednjim pet dana selio čak sedam puta. Uprava zatvora u međuvremenu je nabavila 400 novih kamera, a kako ne bi bilo nikakvih mrtvih kuteva, planiraju nabavku njih još 600.

Podsjetimo, El Chapo je pobjegao u srpnju kroz tunel dug kilometar i pol, iskopan samo zbog njega. Kroz njega je prošao na posebno dizajniranom motociklu.

Prvog čovjeka Sinaloa kartela uhitili su marinci u Los Mochisu, koji su u borbama koristii puške i granate.

Guzman im je nakratko uspio pobjeći kroz tajna vrata koja su se nalazila iza zrcala u spavaćoj sobi na katu te je odmaknuo više od kilometra i pol prije nego što je u kanalizaciju puštena velika količina vode kako bi ga se natjeralo da izađe.

Marinci su se tijekom akcije morali izboriti s 15 članova njegovog kartela koji su ga čuvali naoružani automatskim puškama i ručnim bacačima. Ubijena su petorica, a u cijeloj je borbi ranjen jedan specijalac

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.