Nakon što mu srce nije radilo 45 minuta, planinar iz SAD-a je spašen

Ilustracija: EPA

PLANINAR koji je spašen nakon što se tijekom noći izgubio u američkom nacionalnom parku vraćen je u život unatoč tome što mu srce nije radilo 45 minuta, javlja BBC.

Planinaru je u bolnici stalo srce

45-godišnji Michael Knapinski izgubio se prošlog tjedna u nacionalnom parku Rainer, gdje su bile jako niske temperature. Nakon što je pronađen, prevezen je zračnim putem u bolnicu u Seattleu. Kad je stigao u bolnicu, imao je puls, no onda mu je srce stalo.

“Srce mu je stalo dok se nalazio na Hitnoj pomoći”, rekla je doktorica Jenelle Badaluk.

Doktori su ga reanimirali i priključili na ECMO

Tim doktora potom je nad Knapinskim izveo kardiopulmonalnu reanimaciju te ga priključio na ECMO aparat koji mu je pumpao krv iz tijela u pluća i srce te tako omogućio izmjenu plinova i održavanje krvotoka u tijelu. Nakon 45 minuta srce mu je ponovo počelo kucati, a dva dana kasnije se probudio.

Knapinski se počeo penjati nakon što se riješio ovisnosti o drogama

Knapinski, koji se još uvijek oporavlja, rekao je kako se počeo baviti penjanjem nakon što je prošao rehabilitaciju zbog uzimanja ozbiljnih droga. Rekao je kako je živio nezdravim životom i bio često bolestan, no penjanje mu je promijenilo život. Dodao je i kako je medicinsko osoblje odbilo prihvatiti da je mrtav te da su napravili izvanredan posao oživljavajući ga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.