Nakon potonuća broda u Sierra Leoneu više od 200 nestalih, većinom djeca

NAKON jučerašnjeg potonuća broda u Sierra Leoneu, tamošnja policija javlja kako se traga za više od 200 ljudi od čega su većina školska djeca, javljaju svjetske agencije.

Brod koji je plovio rijekom nedaleko glavnog grada Freetowna prevozio je više od 200 osoba, piše u manifestu, a ne oko 150 kako je jučer rečeno. Prvotne najave govorile su kako je mrtvih oko stotinjak, no danas agencije javljaju kako bi ih moglo biti mnogo više. Posljednja brojka postala je aktualna kada je upravitelj luke u predgrađu Tomboa naknadno prijavio kako je brod koji je vozio školsku djecu s izleta imao više od 200 putnika.

Brod namijenjen za prijevoz najviše 50 ljudi

"Manifest koji sam ja primio pokazuje više od 200 putnika. Uspjeli smo iz vode izvući sveukupno 12 tijela. Broj spašenih iznosi 40, a više od 221 putnika smatra se nestalima", kaže upravitelj Samuel Bangura. Prema manifestu, na brodu je najvjerojatnije bilo najmanje 268 ljudi. To je, kako se nagađa, jedan od uzroka nesreće, jer je drveni brod bio namijenjen za prijevoz najviše 50 osoba, a kad je plovilo zahvatila oluja otkriveno je da ne postoji niti jedan pojas za spašavanje na brodu.

Zbrka s brojkama nastala je i zato što dosada nije bilo službenog objašnjenja nesreće, a radi se o jednoj od najgorih od 2002. kada je potonuo brod pun izbjeglica. Sierra Leone se trenutno nalazi usred sezone kiša s brojnim i jakim olujama koje zahvaćaju kopno i more.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.