Načelnik Starih Mikanovaca nakon tri suicida traži pomoć psihologa za mlade

NAKON što se danas ubio već treći mladić iz Starih Mikanovaca u posljednja tri mjeseca, načelnik općine Tadija Orlović najavio je traženje stručne pomoći.

"Zgranuti smo ovim što se događa u našem selu i krajnje je vrijeme da dobijemo stručnu pomoć socijalnih i psiholoških službi, djelatnici kojih bi razgovarali s mladima i otkrili što se to događa u njihovim glavama", rekao je Orlović te dodao kako je cijela stvar postala zabrinjavajuća i previše ozbiljna, piše Večernji list.

"Bojimo se da sami nećemo moći riješiti situaciju"

Priznaje kako se boje da sami neće moći riješiti cijelu situaciju. "Ispratili smo na vječni počinak jednog mladića, a istog se dana objesio drugi mladi čovjek, njegov prijatelj i susjed. Ne mogu doći k sebi", rekao je šokirani načelnik općine Stari Mikanovci Tadija Orlović.

Podsjetimo, danas si je na konstrukciji elektrovoda uz prugu život oduzeo 22-godišnji B.Ć.  U nedjelju je u šumi obješen pronađen 17-godišnji I.C. iz istog mjesta. On je svoje oproštajno pismo napisao na internetskoj socijalnoj mreži Facebook. Nakon njegova nestanka pokrenuta je opsežna potraga. Treće samoubojstvo mladića iz Starih Mikanovaca dogodilo se 11. rujna kada se u šumarku objesio perspektivni vratar vinkovačke Cibalije. Njegovi prijatelji su tvrdili kako se ubio zbog nesretne ljubavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.