Na vodičku obilaznicu stižu četiri nadzorne kamere

Foto: Šibenik.in

KAKO bi zaustavili crni niz prometnih nesreća na vodičkoj obilaznici, policijska uprava nabavila je četiri nadzorne kamere koje će snimati cestu. Dogovor je to koji je postignut jutros na sastanku predstavnika grada Vodica s načelnikom šibenske postaje Prometne policije Živkom Čičmirom-Vestićem, piše Šibenik.in.

>> ŠEST NESREĆA U SAMO MJESEC DANA Građani traže zatvaranje vodičke obilaznice

>> ODVEO SEBE I SINA U SMRT 33-godišnjak skrenuo u suprotni trak i zabio se u kombi

>> NAKON NIZA NESREĆA Ministarstvo tvrdi da je sve u redu s vodičkom obilaznicom

"Kako bi se spriječila vožnja prevelikom brzinom po novoj vodičkoj zaobilaznici te na nekim problematičnim dijelovima magistralne ceste D8, policijska je uprava nabavila četiri nadzorne kamere koje će uskoro biti i postavljene", priopćili su iz vodičke gradske uprave.

Snimat će se promet i u gradu

Dvije će kamere snimati brzinu kod nadvožnjaka Vrbica, a dvije na magistrali u samim Vodicama: jedna na križanju s Račicama, druga na križanju sa Zatonskom ulicom.

"Ova bi preventivna mjera trebala utjecati na vozače da voze dozvoljenom brzinom koja je prilagođena uvjetima u naseljenim područjima te smanjiti broj eventualnih nesreća", kažu iz gradske uprave.

Podsjetimo, na vodičkoj obilaznici se u prvih mjesec dana od puštanja u promet dogodilo šest prometnih nesreća. Sredinom lipnja život su izgubili muškarac i 8-godišnji dječak. Nakon te nesreće, direktor Hrvatskih cesta najavio je postavljanje nadzornih kamera jer je, kako je rekao, brzina uzrok većine problema na toj cesti. Najavio je i uvođenje ograničenja brzine i pojačane policijske ophodnje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.