Na sjeveru Hercegovine buknulo 26 požara, ugrožen promet

Screenshot: TV1

POŽAR na planini Čvrsnici, koji već nekoliko dana guta sve pred sobom na planini Čvrsnici, u sjevernom dijelu Hercegovine, ugrozio je promet regionalnom cestom između Jablanice i Posušja, objavili su iz Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

U značajnoj mjeri proširio se požar koji je aktivan na nepristupačnom području planine Čvrsnice, gdje gori borova i jelova šuma. Kako se navodi u priopćenju Civilne zaštite HNŽ-a, požar se spušta strmim liticama planine te je ugrozio regionalni put Jablanica-Risovac-Posušje.

U gašenju sudjeluje i helikopter


Tijekom noćnih sati gasitelji na terenu su pokušavali spriječiti daljnje širenje požara, a helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine djelovao je nekoliko puta.

Helikopter Oružanih snaga BiH ponovno je započeo gasiti požar od jutarnjih sati kako bi se zaustavila vatrena stihija, budući da je primijećeno aktiviranje novih manjih požara.

Iz Civilne zaštite HNŽ-a sa sjedištem u Mostaru naveli su kako je u posljednja 24 sata na području ove županije zabilježeno čak 26 požara, od čega devet u Mostaru, sedam u Čapljini, pet u Čitluku, tri u Stocu te po jedan u Neumu i Jablanici.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.