Na otvorenju Kempinskog Stjepan Mesić i konobari iz Srbije

SINOĆ je u Savudriji, simboličnom gestom presijecanja vrpce, predsjednik Stjepan Mesić svečano otvorio Kempinski Hotel Adriatic, prvi hrvatski Golf & Spa Resort s pet zvjezdica. Mesić je izjavio kako su takve investicije potrebne hrvatskom turizmu jer bez novih kapaciteta Hrvatska ne može napraviti novi iskorak. No, zanimljivo je kako u turističkoj zemlji, kakvom se Hrvatska voli predstavljati, čelništvo Kempinskog nije uspjelo pronaći dovoljan broj adekvatno osposobljenih konobara pa su ih morali uvoziti!

Naime, natječaj za osoblje je nekoliko puta ponavljan - prvo je Kempinski zaposlenike tražio među lokalnim stanovništvom, a kad im to nije pošlo za rukom, oglas su više puta ponavljali za područje cijele Hrvatske. Unatoč velikom broju prijavljenih, stručnjaci Kempinskog među kandidatima nisu imali što izabrati - prijavljeni su mahom pokazali nedostatak želje za radom i stručnosti. Hrvatski obrazovni sustav očigledno nije sposoban naučiti ih niti kako nositi tacne. Iako su osoblje čak bili spremni poslati i na dodatnu obuku i trening u hotel Kempinski u Sankt Moritzu u Švicarskoj, čelnici Kempinskog ubrzo su shvatili da pred sobom imaju veliki problem te će se morati osloniti na uvoznu radnu snagu.

Tako su od petorice konobara kojima se sinoć i jutros obratio reporter Indexa, četvorica mu izuzetno uslužno odgovorila na srpskom, a jedan na francuskom.

Mesić: U Hrvatskoj isplati ulagati!

Predsjednik Mesić, koji je jutros otvorio i golf terene te zaigrao sa istarskim županom Ivanom Jakovčićem i predsjednikom uprave Ine Tomislavom Dragičevićem, iz Savudrije je poručio: "Iznimno je važno da je ta investicija završena jer je ona ujedno značajna i kao poruka: Iako je svijet u krizi, regija je u krizi, a i Hrvatskoj nije lako, poruka je da se u Hrvatskoj isplati ulagati, jer ako može Kempinski onda će vjerojatno moći i drugi".

"Kempinski nije došao otimati goste drugim hotelijerima"

Generalni direktor lanca Kempinski, Reto Wittwer, istaknuo je kako će ovaj prvi hrvatski potpuno integrirani luksuzni resort zasigurno postaviti nove turističke standarde na tržištu. Također je naglasio da Kempinski nije došao otimati goste drugim hotelijerima već je ovim otvorenjem stvorena prilika da se u Hrvatsku pozovu neki novi gosti i na taj način dodatno potpomogne razvoj zemlje. Kempinski Hotel Adriatic prvi je hrvatski hotel u sastavu ovog luksuznog lanca i već je pobudio značajan interes među vjernim gostima tog luksuznog lanca hotela širom svijeta.

Uspješna arhitektonska rješenja stvorila su prostor koji odiše ekskluzivnošću pružajući pritom mediteransku toplinu i mir. Kempinski Hotel Adriatic svoja je vrata prvim gostima otvorio još 1. kolovoza, a sinoćnjom svečanošću pod nazivom `Svijet je pozornica`, kojemu su prisustvovala mnoga poznata lica iz hrvatskog društvenog života, okončana je investicija teška 1,6 milijardi kuna.

Novootvoreni hotel raspolaže sa 186 luksuznih soba, prožetih toplim mediteranskim ugođajem, sa 19 vrhunskih hotelskih apartmana, kao i dva predsjednička apartmana smještena na samom vrhu hotela, oba s veličanstvenim pogledom na more.

Dizajn hotela mješavina je modernog i suvremenog s vješto ukomponiranim lokalnim, istarskim stilom. Visoka tehnologija i vrhunski dizajn s prostranim staklenim površinama prožeti su autohtonim elementima poput zidova obloženi kamenom, izvedenih u punom skladu s tradicionalnom istarskom arhitekturom. Između ostalog, Kempinski Hotel Adriatic nudi vanjske i unutarnje bazene, SPA centar površine 3.000 metara kvadratnih, tri restorana, četiri bara, prvo hrvatsko Championship Golf igralište s 18 rupa i kongresni centar s kapacitetom do 250 gostiju kao i druge sadržaje prilagođene najzahtjevnijim gostima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.