Ove godine na hrvatskoj obali ljetuje gotovo cijela slovenska vlada

Foto: EPA

DA SLOVENSKI premijer Robert Golob odluči sazvati izvanrednu i hitnu sjednicu vlade te da želi uživo vidjeti svoje ministre, najlakše bi mu bilo organizirati sastanak u Hrvatskoj. Preciznije, na hrvatskoj obali, piše danas Večernji list.

Proteklih su godina strani političari jako pazili da lokaciju za ljetni odmor odaberu u svojoj domovini jer odabir ljetovališta svakog političara nosi i političku poruku, kako o odnosima dviju država tako i onu usmjerenu vlastitim građanima. Često se to doživljava kao test predanosti radu, domoljublja i ekonomske odgovornosti, od toga koliko se novca potroši, do toga da, ako se troši, novac ostaje u domovini.

Premijer bio na Brijunima

Dok prijašnjih godina u susjednoj Sloveniji Hrvatsku ministri nisu puno spominjali, iako mnogi političari ne samo da ljetuju već ovdje imaju i nekretnine, ove je godine gotovo cijela slovenska vlada u Hrvatskoj, i to otvoreno govori.

Led je probio sam premijer Golob, koji je još u lipnju objavio fotografije s kraćeg odmora na Brijunima, dodatno raščupane kose od soli i vjetra te neobrijan, napisavši kako "more čini čuda", a uz fotografiju zalaska sunca dopisao je: "Čarobno."

Za usporedbu, bivši premijer Janez Janša nikada nije, barem ne javno, napustio slovenske planine tijekom odmora.

Ministrica vanjskih poslova Tanja Fajon također će na Jadranu roniti i trčati. Da voli aktivan odmor, potvrdili su iz njezina ministarstva. I prije je ljetovala u Hrvatskoj pa itekako iz prve ruke zna o gužvama na granicama. I njezina stranačka kolegica, ministrica pravosuđa Dominika Švarc Pipan, ljetuje s obitelji na hrvatskoj obali.

Bivši slovenski premijer ljetuje u Istri

Bivši premijer, a sada ministar obrane Marjan Šarec već deset godina odlazi u isto mjesto u Istri, a odmor provodi uz knjigu.

Ministar gospodarstva Matjaž Han tradicionalno ljetuje na Pagu. Sa suprugom ima manju obiteljsku kuću pa će, kako su poručili iz njegova ministarstva, odmor provesti u društvu prijatelja i starih znanaca.

Ministar infrastrukture Bojan Kumer planira uzeti godišnji odmor samo za vikend i tjedan dana u kolovozu. I ministar za odnose sa Slovencima u susjednim zemljama i svijetu Matej Arčon najveći dio odmora provest će u Hrvatskoj, piše novinarka Večernjeg lista Sandra Veljković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.