Na groblju u Starim Mikanovcima pokopan Berislav Čavić

NA GROBLJU u Starim Mikanovcima danas je pokopan 22-godišnji Berislav Čavić.

Njegovo mrtvo tijelo pronađeno je u u utorak oko 21,30 sati.  Mladi Čavić se objesio na stup električnih vodova, a pronašao ga je strojovođa vlaka koji je vozio prugom.

To je bilo drugo samoubojstvo u samo tjedan dana u tome mjestu blizu Vinkovaca. U tri mjeseca su se u Starim Mikanovcima dogodila tri samoubojstva mladih, a načelnik općine Tadija Orlović najavio je kako će potražiti stručnu pomoć socijalnih i psiholoških službi te je dodao kako je cijela stvar postala zabrinjavajuća i previše ozbiljna.

Osniva se stručni stožer za pomoć mladima

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić danas je u Vinkovcima održao radni sastanak s predstavnicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, općine Stari Mikanovci i tamošnje župske zajednice, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje – Centra 112, županijskog Tima za krizne intervencije, Obiteljskog centra i županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb. Na sastanku je donesena odluka o osnutku stručnog stožera za pomoć mladima.

Galić je novinarima kazao kako će u stožeru sudjelovati tim stručnjaka koji će pružati potrebnu pomoć mladima i obiteljima koje su izgubile svoje najmilije, a osnovna svrha je prevencija novih sličnih tragedija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.