TRAGEDIJA U BUDIMPEŠTI

Na Dunavu poginulo pet članova iste obitelji. Put je bio poklon

Foto: EPA

JUŽNOKOREJSKI mediji javljaju kako su među žrtvama u sudaru brodova vjerojatno djed i baka, njihove dvije kćeri te šestogodišnja unuka. Oni se službeno smatraju nestalima, no lokalni službenici poručuju kako je sve manje nade da je netko preživio, a južnokorejski magazini već su ih proglasili mrtvima.

Prema pisanju dvaju južnokorejskih magazina, jedna od kćeri je 38-godišnja kozmetičarka koja je ovim putovanjem roditeljima htjela zahvaliti što ponekad pričuvaju svoju unuku. Na europsku turu trebao je ići i njen suprug, no na kraju je ipak ostao kod kuće jer im se zbog posla nije mogao pridružiti. Sada je na putu za Mađarsku zajedno s obiteljima drugih žrtava.

Cijela obitelj živjela je u jednoj trokatnici. Svaka na svom katu, a na jednom katu bio je i kozmetički salon. On je danas zatvoren.

Prema podacima turističke agencije koja je organizirala putovanje, na brodu su bili i brat i sestra. Brat je nestao, a sestra je spašena. Kako prenosi portal hgv.hu, radi se o 28-godišnjaku koji je prvi put u svom životu bio izvan Južne Koreje.

Među putnicima su bila i tri umirovljena djelatnika iz korejskog ministarstva unutarnjih poslova u ranim šezdesetima. Prema dosadašnjim podacima jedan od njih je spašen.

Javljanje iz Budimpešte danas u 10.30

> Snimka sudara

> Galerija fotografija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.