VIDEO Muskov san postaje stvarnost - prvi Hyperloop vlak brzine 800 km/h gradi se u Dubaiju

Screenshot: Hyperloop One

NA PREZENTACIJI održanoj u Burj Khalifi u Dubaiju, Hyperloop One je objavio kako će upravo u tom gradu izgraditi prvi hiperbrzi vlak za prijevoz putnika i tereta temeljen na Hyperloop tehnologiji, i to u partnerstvu s Vlastima za ceste i transport Dubaija, piše The Next Web.

> Tehnologija budućnosti: Najbrži javni prijevoz na svijetu do 1220 km/h seli se pod vodu

Hyperloop One je još jučer putem kratkom videa najavio ovu mogućnost.

Kompanija obećaje vožnje od Dubaija do Abu Dhabija u 12 minuta, od Dubaija do Riyadha u 48 minuta te od Dubaija do Dohe u 23 minute.

Pritom bi brzina vlaka trebala dosizati 800 kilometara na sat.

Tehnologija i dalje na testiranju

Ipak, projekt je još u veoma ranoj fazi. Hyperloop tehnologija i dalje je u fazi testiranja, a detalji ugovora između kompanije i Dubaija još moraju biti usuglašeni.

Prvi potez budućih partnera će biti studija isplativosti povezivanja Dubaija i Abu Dhabija.

Podsjetimo, Elon Musk još je prije četiri godine predložio ideju Hyperloopa, transportnog sustava unutar kojega bi putničke kapsule pod pritiskom putovale visokim brzinama, a mislio je putem te futurističke ideje povezati San Francisco i Los Angeles. Musk je tada prognozirao kako bi vožnja sustavom od jednog do drugog grada trajala tek 30 minuta, što je realno, ukoliko se uzme u obzir da bi, prema nekim procjenama, transportne kapsule u sustavu mogle postizati brzinu od 1220 km/h.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.