Murdoch odbio dati iskaz pred parlamentarnom komisijom za medije

KOMISIJA za medije bitanskog parlamenta pozvala je najvažnije predstavnike kompanije News Corp da pred zastupnicima daju iskaze i odgovore o aferi prišluškivanja telefona koje je poduzimao Murdochov list News of the World.

Međutim, Rupert Murdoch je odnio pojaviti se pred komisijom, dok je njegov sin James kazao kako će doći, ali neki drugi dan jer trenutno nema vremena. S obzirom na to da obojica imaju američko državljanstvo ne može ih se prisiliti da se pojave. Rupert Murdocjh je kazao kako će se pojaviti samo pred sucem koji će voditi proces javnog upita. Direktorica News Internationala Rebekah Brooks je pristala svjedočiti pred komisijom, piše BBC.

U međuvremenu je policija uhitila  Neila Wallisa, bivšeg urednika sad već ugašenog tabloida News of the World. On je već deveta osoba uhićen aod siječnja kada je policija pokrenula novu istragu. Inače, Wallis je bio zamjenik Andy Coulsona koji je 2007. godine dao ostavku nakon što su dva zaposlenika lista osuđena zbog prisluškivanja govorne pošte službenika kraljevske obitelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.