Možemo: Vlast treba uvesti red u lučku upravu na Lošinju

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

VIJEĆNICI platforme Možemo! u primorsko-goranskoj Županijskoj skupštini istaknuli su kako nedostatak volje izvršne vlasti u županiji da uvede red u Županijsku lučku upravu Mali Lošinj postaje sve veća prepreka u pregovorima za županijski proračun za 2023. godinu.

Županijski vijećnici Orjen Petković i Morena Lekan su na konferenciji za novinare izrazili nezadovoljstvo zbog izostanka odgovornosti čelnika Županijske lučke uprave u Malom Lošinju te zbog iznimno lošeg upravljanja javnim novcem i ozbiljno problematične odluke u provođenju projekta luke Mrtvaške. 

Rad Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Mali Lošinj na gradnji luke Mrtvaške proizveo je, među ostalim negativnim posljedicama, i veliko povećanje potrošnje javnih novca, i to u iznosu većem od 10 milijuna kuna, rekao je Orjen Petković.

"Projekt luke Mrtvaške je propao bez posljedica na one koji su ga vodili"

"Izrazito nas je zabrinula odluka ravnatelja i upravnog vijeća ŽLU-a Mali Lošinj da se, unatoč obavijesti odabranog izvođača radova o odustajanju od projekta sredinom lipnja, 7. srpnja potpiše novi ugovor o čuvanju luke Mrtvaške sa zaštitarskom tvrtkom, u iznosu po pola milijuna kuna za srpanj i kolovoz", istaknuo je, ocjenjujući da je riječ o nepotrebnom trošku.

Umjesto željenog napretka, projekt luke Mrtvaške je propao bez posljedica na one koji su ga vodili, rekla je Morena Lekan, ističući da će rješavanje problema u toj Županijskoj lučkoj upravi bitno utjecati na odluku vijećnika Možemo! o potpori prijedloga županijskog proračuna.

"Kakav god bio proračun, jako je važno tko će taj proračun provoditi, a trenutno ne vidimo kako to mogu činiti ljudi koji se bezobzirno razbacuju javnim sredstvima. Izvršna vlast mora jasno i nedvosmisleno poslati političku poruku da upravljanje javnim sredstvima treba biti racionalno, smisleno i transparentno, te da će svi oni koji tako ne rade biti prozvani i odgovarati za svoje postupke", zaključila je Lekan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.