LOKALNI IZBORI

Možemo! u Rijeci surađuje s kvartovskim inicijativama

Foto: HINA

KANDIDAT platforme Možemo! za gradonačelnika Rijeke Nebojša Zelič je izvijestio o pokrenutoj suradnji platforme i riječkih građanskih inicijativa Kvart za Grad i Kvart za 5.

Zelič je na konferenciji za novinare naveo da je Možemo! zainteresiran za suradnju s angažiranim građanima i inicijativama s ciljem mijenjanja grada i načina sudjelovanja građana s kvartovske razine u upravljanju gradom. 

Kvartovske inicijative dobit će odgovarajuća mjesta na kandidacijskim listama kako bi njihovi predstavnici mogli doći u gradsko vijeće i u njemu izravno djelovati, naveo je. Rijeci je nužan novi pristup upravljanju gradom i jačanju gradske decentralizacije, rekao je. "U tom cilju predviđamo organizaciju lokalnih referenduma i izjašnjavanja građana o njima važnim temama na zborovima građana", istaknuo je Zelič.

Predstavnica Kvarta za 5 Sandra Ivić ustvrdila je da gradska vlast ne može biti svrha samoj sebi, nego treba služiti građanima. "Tijekom djelovanja ove inicijative utvrdili smo nedostatke u sadašnjem sustavu mjesnih odbora, nisku razinu suradnje gradskih institucija s građanima i nedostatak novca za ostvarenje mjesnih projekata", rekla je.

Robert Subić iz Kvarta za Grad istaknuo je važnost zbližavanja građana u ovakvim inicijativama sa zadatkom poboljšanja života u susjedstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.