MOST-u se priključio Ivan Bekavac, anesteziolog iz Klaićeve bolnice

Foto: Facebook/MOST

MOST je nakon Ivane Ninčević i Sonje Bošnjak svoje redove pojačao sa stručnjakom iz područja zdravstva, dr. Ivanom Bekavcem, objavili su na službenoj Facebook stranici MOST-a.

Bekavac je anesteziolog zaposlen u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, a kako kaže, MOST je odabrao jer želi pomoći da građani dobiju kvalitetnu, sigurnu i transparentnu zdravstvenu uslugu. Planira raditi na spriječavanju iseljavanja liječnika iz Hrvatske.

"Platforma MOST nezavisnih lista dobila je još jedno veliko pojačanje, ovog puta u vidu vrhunskog stručnjaka za zdravstvo i liječničku skrb. Nakon Ivana Ninčević i Sonja Bošnjak, Mostu je pristupio i doktor Ivan Bekavac, anesteziolog zaposlen u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. O Ivanovoj angažiranosti i stručnosti najbolje govori činjenica da obnaša poziciju dopredsjednika Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL), član je povjerenstva za bolničku djelatnost Hrvatske liječničke komore (HLK), član Europske udruge pedijatrijskih anesteziologa (ESPA), član Europske udruge anesteziologa (ESA) te tajnik Sekcije za pedijatrijsku anesteziologiju Hrvatskog društva za anesteziologiju i intenzivno liječenje (HDAIL) HLZ-a", objavio je MOST.

Bekavac tvrdi da se radi o beskompromisnom političkoj opciji.

"Pojava Mosta nezavisnih lista potaknula me da se uključim u hrvatsku političku scenu. ‪#‎BašZato‬, odabrao sam beskompromisnu političku opciju koja jedina predano radi za boljitak Hrvatske. Posjedujem bogato znanje i iskustvo u sektoru zdravstva, a Most je pokazao prijeko potrebnu senzibilnost i razumijevanje za nužne promjene koje se moraju provesti. Moj primarni cilj jest omogućiti građanima kvalitetnu, sigurnu i transparentnu zdravstvenu uslugu svim građanima Hrvatske. Posebno su alarmantne brojke o odlasku mladih liječničkih nada iz Hrvatske. I ja sam bio suočen s izborom hoću li bolju budućnost za sebe i svoju obitelj potražiti u inozemstvu i odlučio sam ostati i boriti se za boljitak svoje domovine", rekao je Bekavac.

"Ponosna sam što se Mostu pridružio moj dragi prijatelj i kolega liječnik Ivan Bekavac. Njegovo iskustvo i znanje bit će neprocjenjivo za još kvalitetniji program zdravstva Mosta. Posve sam sigurna kako će to i građani prepoznati i pružiti priliku Mostu za temeljene promjene u iznimno važnom zdravstvenom sektoru koji brine o dobrobiti svih građana Hrvatske", komentirala je istaknuta MOST-ovka Ines Strenja Linić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.