Most: Jadrolinija se mora prestati ponašati maćehinski prema otocima kod Šibenika

Foto: Pixsell/Dusko Jaramaz

MOST-ovi zastupnici Ivica Ledenko i Zvonimir Troskot obišli su danas otok Kaprije i upozorili da vlast hitno moraju izgraditi pristupnu cestu novoizgrađenom trajektnom pristaništu, zbog čega su i mještani prosvjedovali tjednima. Zastupnici Mosta problem Kaprijana ujedno smatraju i problemom nacionalne sigurnosti a Troskot kritizirao šibenske gradske vlasti jer su od Kaprija, koji je nekad bio jadranska oaza mira, prema njegovim riječima, napravile otok nemira.

"Smatramo da, ako se nastavi ovako ponašati prema našim otočanima, s takvom negativnom demografskom politikom ćemo raseliti ljude i napraviti navigacijske punktove za jahte i brodove i uništiti lokalno stanovništvo", objasnio je Troskot. Mještani su tjednima prosvjedovali protiv pristajanja trajekta na novoizgrađeno pristanište zbog nedostatka pristupne ceste koju Grad Šibenik do danas nije sagradio.

"Jadrolinija se mora prestati ponašati maćehinski"

Očigledno je da se želi stvoriti pristanište za jahte radi prihoda, ustvrdio je Troskot i upitao što Vlada planira s hrvatskim otocima. Ivica Ledenko, Mostov zastupnik iz Šibenika, rekao je da su u projekt uključeni Županijska lučka uprava, Grad Šibenik i Jadrolinija, koji moraju dovršiti projekt.

Tvrdi kako je nužno da Grad Šibenik riješi problem pristupnih cesta, da gradonačelnik treba posjetiti Kaprije i razgovarati s mještanima, a Jadrolinija se mora prestati ponašati maćehinski prema Šibensko-kninskoj županiji i isporučiti moderne brodove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.